Cengiz Aldemir/ANKARA

Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulamaları Tebliği'nde yapılan değişiklikle Covid-19 nedeniyle hastaneye veya yoğun bakım servislerine yatırılan hastalar için pandemi bakım ve yoğun bakım hizmet ücreti ödemelerinin yürürlükten kaldırılmasını eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavvat Dervişoğlu meclis genel kurulunda yaptığı konuşmasında, "Pozitif vakalar, hastaneye yatışlar ve ölümler devam ederken alınan bu kararı yerinde bulmuyoruz. Aşılama oranı henüz istenilen seviyeye gelmemişken sanki salgın bitmiş gibi pandemi olgularına yönelik ücret ödemelerinin yürürlükten kaldırılması özel hastanede tedavi olacak vatandaşlarımızın sırtına yüklenecek yeni bir maddi külfeti de beraberinde getiriyor. Bilinsin ki salgın tam anlamıyla sona ermemiştir, Dünya Sağlık Örgütü'nden de henüz böyle bir duyuru yapılmamıştır" dedi.

KARAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Birçok ilde hastaneye veya yoğun bakıma yatan Covit-19 vakaları azalsa da azımsanmayacak sayıda yatışlar sürmekte ve kayıpların devam ettiğine dikkat çeken Dervişoğlu,  yaklaşan yaz mevsimiyle birlikte ülkeye gelecek olan turistlerin taşıdığı potansiyel salgın risklerini de göz önünde bulundurarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini önerdi.

YUNANİSTANA BAKIN DERS ÇIKARTIN 

Daha önce yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle iflasın eşiğine gelen ve bugün enflasyonun yüzde 7,2 olduğu Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, enflasyondaki artışın düşük gelirli vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek, asgari ücrete 1 Mayıstan itibaren ikinci bir zam yapılacağı sözlerini aktaran Dervişoğlu, "Yunan resmî kurumları tarafından açıklanan son verilere göre enflasyon yüzde 7,2 olarak belirlenmiştir. Enflasyonu yüzde 7,2 olan Yunanistan'da asgari ücrete yıl içerisinde ikinci kez zam yapılıyorken TÜİK'in enflasyonunun dahi yüzde 61'i bulduğu Türkiye'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete sene ortasında zam verilmeyeceğini ifade ediyor. İşte buradan çıkarılması icap eden dersler vardır; her geçen gün derinleşen yoksulluk, kronikleşen hayat pahalılığı ve umutsuzluk bugünkü iktidarın eseridir" sözleriyle tepki gösterdi.

GÖZ GÖRE GÖRE MİLLET ENFLASYONA EZDİRİLDİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in ,"Asgari ücret düzenlemelerinin üçer aylık periyotlar hâlinde ve enflasyona göre düzenlenmesi gerekiyor, bu konuda olan ısrarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın emeğinin enflasyona karşı korunması adına Hükûmeti vazife almaya davet ediyoruz" sözlerini anımsatan Dervişoğlu, "Ülkemizde, bugün, devlet yönetiminde ciddiyetsizliğin ve liyakatsizliğin hüküm sürdüğü, milletimizin göz göre göre enflasyona ezdirilip yoksulluğa terk edildiği bir gerçektir. Ancak bu kalıcı değil, çözülemeyecek bir problem de değil; inşallah, vatandaşlarımızı enflasyon, geçim sıkıntısı ve ekonomik dar boğaz üçgenine mahkûm eden bu ucube sistemden kurtulacağız ve bütün bu olumsuzlukları da İYİ Parti iktidarında sonlandıracağız" diye konuştu.

DEDİĞİNİZ HİÇ BİR ŞEY DOĞRU ÇIKMADI

İktidarın "Mart şubattan daha iyi olacak, nisan da marttan daha iyi olacak." 

sözlerinin doğru olmadığını, "Baz etkisiyle enflasyon zamanla düşecek." denilmesine karşın düşmediğini, "2021 Ağustos ayından itibaren enflasyon mutlaka inecek." demelerine rağmen inmediğini vurgulayan Dervişoğlu, iktidarın ülkeyi yönetme kabiliyetini ve ehliyetini kaybettiğini söyledi.

BU ÇİLEYE SON VERECEĞİZ

İktidarın söylediği sözlerin eylemlerini, eylemlerin ise kendilerini tekzip eder hâle geldiğini ifade eden Dervişoğlu şöyle konuştu: "İşte bu sebeple iktidar partisi mensupları milletimizin içine çıkamazken biz milletimizle omuz omuza yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde milletimizin dertleriyle hemdert, hâliyle hemhâl olmayı sürdürüyoruz. İYİ Parti iktidarında, inşallah, Allah'ın izniyle, milletimize reva gördüğünüz bu çileye son vereceğiz, er ya da geç o sandık bu büyük milletin önüne gelecek ve milletin iradesi tecelli edecektir diyorum."

Editör: Haber Merkezi