Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı bir televizyon programında Bülent Arınç’ın, “ Masum değiliz hiç birimiz” sözlerini, “ Malumu ilan etmiş” bu eleştirileri yapmadan önce bir öz eleştiri yapmış olsaydı keşke. Yaptığı eleştiri sığ bir eleştiri” şeklinde yorumladı.

Sokaktaki vatandaşın,“  Allah affetsin, ben meseleyi göremedim, kandırıldım, bunlar inanmış insanlar ” diyebilmesinin mümkün olacağını, ancak uzun müddet devlet yönetiminde bulunan birinin bu sözleri söylemesinin ayıp  ve kabul edilemez bir durum olduğunu kaydeden Dervişoğlu, “Bu tartışmaları hep yaşıyoruz. Herkes birbirine çeşitli ithamlarda bulunuyor. Devleti yönetenlerin bu tür şikayetlerde bulunmaması lazım. Bülent Arınç olup bitenleri en iyi bilenlerden birisidir. Ve hatta bunların hakimiyet alanlarının geniş olduğu dönemlerde de gerçekleştirmek istedikleri psikolojik operasyonların bazılarının da tetikleyicisidir. Seferberlik Tetkik Dairesine, Bülent Arınç’a suikast yapılacak diye girme kararı verildi” hatırlatmasında bulundu.

“NE İSTEDİLERSE VERDİK” TOPLULUĞU

FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verdikleri bütün önergelerin iktidar tarafından reddedildiğini hatırlatan Dervişoğlu, Türkiye’nin 2002’den, darbe teşebbüsüne kadar ki dönem içerisinde devlete sızdırıldıklarını, üniversite ve işe alım sınavlarına hile karıştırarak, müdahale ve manipülasyonlar yaptıklarını vurguladı. FETÖ’cülerin yaptıkları pisliklere göz yuman ve müsamaha gösterenleri, “Ne istedilerse verdik” diyen bir topluluk olarak tanımlayan Dervişoğlu, “Bunların kimler tarafından himaye edildikleri net bir şekilde ortaya koymak lazım. İktidara sorarsanız, bütün muhalifleri neredeyse FETÖ’cülükle itham eden bir davranış içerisinde. Bunları Türkiye’nin başına kimler tarafından bela etmiştir? Bunun çok iyi anlaşılması lazım” diye konuştu.   

İKTİDAR HASABINI VERSİN

FETÖ’cülerin 12 eylülden bugüne kadar Türkiye’de kurgulanmak istenen sistemin en önemli çarklarından ve parçalarından biri olduğunun altını çizen Dervişoğlu, “Özellikle devleti yönetenlerin bu konuda bir mazereti olamaz. Sıradan bir olayla karşı karşıya değiliz. Adliye sistemine sızdı bu adamlar. 2010 referandumunda. Bugünkü anayasa değişikliğinin nasıl planlandığını yaşayarak gördük. Daha sonraki dönemlerde emniyet teşkilatına sızdılar. Askeri okullara sızdılar. YAŞ toplantılarında kimin terfi edip, kimin eleneceğine karar verdiler. Hatta 1997 yılı 28 şubatından başlayarak, bugüne kadar gerçekleştirilen seçimlerin manipülasyonlarında da bunların kullanıldıklarına dair önemli buğu ve veriler var. 2003 ile 2013 arasında yaşanan ne varsa aslında bugün işbaşında bulunan iktidarın ve devlet yönetiminde bulunanların bunun hesabını vermesi lazım” sözleriyle tepki gösterdi.

Zaman zaman Bülent Arınç gibi isimlerle rol paylaşımı yapılarak iktidara bir masumiyet karinesi oluşturulmak istendiğini belirten Dervişoğlu, FETÖ ile mücadelenin yetersiz olduğunu vurgulayarak, “ Bizi kandırdılar gibi sözlerle devleti yönetenlerin kanma lüksü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldatılmaya ve kandırılmaya elverişli bir alan değildir. Bu konuda kimse bizden müsamaha beklemesin” uyarısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi