Cengiz Aldemir /ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'de SMA Tip 1 hastalığının pençesinde yüzlerce çocuklardan biri olan Muzaffer Kiraz bebeğin annesi Emine Kiraz, oğlunun tedavi masraflarını karşılayamadığı için hayatına son verdiğini anımsatarak, "İktidar, SMA hastalarının tedavisine ilişkin atılması gereken adımları bir türlü atamamakta, amansız SMA hastalığıyla boğuşan bebeklerimizi ve ailelerini bu mücadelelerinde maalesef yalnız bırakmaktadır. İktidarın bu kayıtsızlığı Emine Kiraz'ı, Muzaffer bebeğin rahatsızlığına dikkat çekebilmek ve ona bir gelecek sunabilmek adına hayatına son vermeye itmiştir. Dile getirilmesi dahi çok acı olan bu olayı yüce Meclisin takdirlerine sunuyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

MİLLET SAAT BAŞI FAKİRLEŞİYOR

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulunun ardından yaptığı açıklama sonrasında yükselen dolar kurunun, 13 lira 50 kuruş seviyesiyle tarihinin en yüksek zirvesine ulaştığını belirten Dervişoğlu, "Diğer bir ifadeyle, Türk lirası saatler içerisinde yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti. Her gün bir önceki günden değil, artık her saat başı bir önceki saatten daha fakir hâle geliyoruz. Gün içerisinde doların hızlı yükselişi piyasalar tarafından endişeyle karşılanırken döviz büroları döviz alım satımını durdurdu, bankalar işlem yapamaz hâle geldi, emlak alımında tapudan boş dönenler oldu. Ayrıca, otomobil satışlarında 9 bin araç geri çekildi. Ham maddesinin önemli bir kısmı ithal olan gübre ve zirai ilaç şirketleri, bayilerine fiyat veremedi ve satışlarını geçici olarak durdurdu. Apple, Türkiye'deki internet sayfasından telefon ve tablet satışlarına geçici olarak ara verdi" dedi.

MİLLETİ SOKAĞA SANDIĞA DAVET EDİYORUZ

Benzine ve motorine 1 liranın üzerinde rekor zam yapıldığını, Erdoğan konuştukça doların yükseldiğini, enflasyonun arttığını, milletin daha da fakirleştiğini kaydeden Dervişoğlu, yaşananları protesto etmenin bir hak olduğunu ancak yasal zeminde yapılması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Artık, mızrak çuvala sığmıyor. Gerçekler zam olarak vatandaşlarımıza yansıyor, yoksulluk ve yokluk olarak da can yakıyor. Mutfaktaki yangın her geçen gün büyüyor. Yaşadığımız krizlerin sosyal bir hareketliliğe vesile olacağı bu durumda aşikârdır. Protesto ve gösteri elbette demokratik bir hak ve hürriyettir ancak bunların yasal zeminde gerçekleştirilmesi de hukuki bir mecburiyettir. Gece karanlığından istifadeyle atılan her adımın tıpkı kendisi gibi sonuçları da karanlıktır. Hükûmetin tüm bu olup bitenlerden ders çıkarması da en büyük temennimizdir. Sokakta alınacak hiçbir mesafe yoktur. Geçmiş tecrübelerimizden anlaşıldığı üzere bundan istifadeciler, istismarcılar ve fırsatçılar yararlanır. İYİ Parti olarak milleti sokağa değil, seçim önümüze geldiğinde sandığa davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi