Cengiz Aldemir/ANKARA

Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP iktidarının Türkiye'de uygulamaya koyduğu yanlış ekonomi politikaları yüzünden vatandaşın ev sahibi olma hayallerini bitirdiğini, en temel insani ihtiyaçlardan biri olan barınma sorununu dahi aşamayacak noktaya sürüklediğini belirterek, "Memuru, işçisi, öğrencisi barınacak ev dahi bulamaz olmuş; kiracı ev sahibine mahcup, ev sahibi de kiracıya mahcup durumda ancak bu durumda asıl mahcup olması gereken vatandaşlarımız değil, bizatihi iktidarın kendisidir" eleştirisinde bulundu.

SİZİN YAPTIĞINIZ ZAM DEĞİL ZULÜMDÜR

İYİ Parti iktidarında millete reva görülen ucube siyasi düzeni değiştireceklerini, insanların yüzlerini güldürmeye gayret edeceklerini söyleyen Dervişoğlu, AKP iktidarı öncesi elektrik üretimi ve dağıtımının devlete ait olduğunu anımsattı. İktidar sırlarına dönen Dervişoğlu, " Devlet elektrik fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçebilme imkânını taşıyordu ancak yandaşı gözeten özelleştirmeler neticesinde vatandaşın faturası kâr amacı güden yandaş şirketler tarafından kesilmeye başlandı. Sizin ve yandaşlarınızın yaptığı, zam değil zulümdür. Türk milletine sözümüzdür, temel kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızın kâr amacı güden şirketlerin insafına terk edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz çünkü bizim anlayışımıza göre, sanayicimize, çiftçimize ve tüm vatandaşlarımıza ucuz enerji sağlamak devletin en temel görevlerinden biridir.

Hükûmete sesleniyoruz: Elektrik zamlarını geri çekin. Dilerim bu çağrıya kulak verirsiniz" diye seslendi.

GENÇLERİN YİTİRDİĞİ UMUDU YEŞERTECEĞİZ

Türkiye'nin istikbali olan gençlerin adaletsizlikten ve liyakatsizlikten dolayı huzursuz ve endişeli olduklarını dile getiren Dervişoğlu, "Gençlerimizin bu topraklarda mezun olduktan sonra istedikleri işi yapamadıkları, ya iş bulamadıkları ya da ne bulurlarsa o işi yaptıkları bir Türkiye tablosu gözümüzün önündedir. Gençlerimizin hayatı yaşamak yerine hayata tutunduğu bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız.

İYİ Partinin kurulduğu ilk gün Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in "Gençler, ben bu yolu sizler olmadan yürümem." sözleri sıradan bir slogan değil. Bu, Genel Başkanımız ve partimizin gençlere olan inancının bir göstergesidir. Bu inançla birlikte İYİ Parti iktidarında gençlerimizin kaybettiği umudu yeniden yeşertecek ve onlara hak ettikleri istikbali temin etmek için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

EMEKLİNİN İKRAMİYESİ 2860 LİRA OLMALIDIR

Asgari ücretinde altında aylıkla geçim zorluğu yaşayan emekli vatandaşların, Erdoğan'dan alacakları bayram ikramiyesiyle ilgili beklentilerinin karşılık bulmadığını ifade eden Dervişoğlu, "Dün, buradan, bayramda torunlarına harçlık vermek, hediye almak isteyen emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılmasının adil bir hak olacağını ifade etmiştim. Emekli vatandaşlarımızın, bayramda alacakları emekli ikramiyeleri son dört yılda sadece yüzde 10 zamlanmıştır. Verilen 1.100 lirayla bayram ikramiyesi günümüz şartlarında yüksek enflasyonla birlikte erimiştir. Dört yıl önce dolar 4 lirayken, bugün 14,75 liraya tekabül ediyor. Yani 2018 yılında emeklilerimize verilen ikramiye 250 dolara denk geliyordu; bu rakam, bugün, 74 dolara kadar düşmüştür. Bugünün TÜFE'sine göre, emeklilerimizin bayram ikramiyesi 2.860 lira olarak güncellenmeli ve Hükûmeti görevini yapmaya davet ediyorum."

Editör: Haber Merkezi