Cengiz Aldemir/ANKARA

Meclis genel kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği doğal gaz yardımlarıyla ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın vatandaşlara doğal gaz destek ödemelerinin mart ayı gibi gerçekleşebileceği sözlerine tepki göstererek, "Sayın Bakan, kış geçtikten sonra yapacağınız doğal gaz desteğinden vatandaş ne tür bir fayda temin edecek, doğrusunu isterseniz kestirebilmiş değiliz. Daha geçen hafta, yeni yılın ilk dakikalarında doğal gaza konutta yüzde 25, sanayide yüzde 50 zam geldi. Hava çok soğuk, vatandaş ısınamıyor, vatandaşın eli ısınmak için gaz açmaya da gitmiyor" dedi.

'4 MİLYON VATANDAŞ KIŞIN ISINAMIYOR'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının verilerine göre doğal gazı kesilen abone sayısının 2021 yılının ilk sekiz ayında 914 bin 779 kişi, icralık olan abone sayısının ise 48 bin 756 kişi olduğu bilgisini paylaşan Dervişoğlu, iktidar sıralarına dönerek, "Görüldüğü gibi 1 milyona yakın abone yani aileleriyle birlikte yaklaşık 4 milyon vatandaşımız kışın ısınamıyorken siz baharda destek verileceğini açıklıyorsunuz. Hükûmeti ciddiyete davet ediyor, milletimizin derdiyle dertlenmeye çağırıyorum. Yaratılan mağduriyetler bir an evvel giderilmeli ve destekler gecikmeksizin verilmelidir" diye seslendi.

'ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN'

2022 yılıyla birlikte ücretli öğretmenlere yapılan yüzde 30,5 zamla birlikte, haftada otuz saat derse giren bir ücretli öğretmenin asgari ücretin altında 3 bin 360 lira aylık alacağını belirten Dervişoğlu, Erdoğan'ın verdiği sözleri tutma çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "Bir ücretli öğretmenin alacağı aylık, asgari ücretin çok altında kalmıştır. Oysa geçtiğimiz ay 20'nci Millî Eğitim Şûrası'nda konuşan Sayın Erdoğan sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımının ortadan kaldırılacağını açıklamıştı.Cumhurbaşkanını ve Hükûmeti verdiği sözde durmaya davet ediyorum. Bu yönde herhangi bir adım atılmamıştır. Aynı kalifiyede, aynı işi yapan öğretmenler arasında bu kadar ücret farkının oluşması hak ve hakikatle bağdaşabilen bir durum değildir. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, öğretmenler kadrolu öğretmen çatısı altında toplanmalıdır."

Editör: Haber Merkezi