CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE- Meclis genel kurulunda gündeme dair konulara değinen İYİ Parti Gurup Başkanvemili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. Ölüm yıldönümünde anarak, İYİ PARTİ olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalacaklarını, parlamenter demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve güçler ayrılığını güçlendirmenin görevleri olduğunu söyledi.

DEVLET PARTİZAN BİR ANLAYIŞA KURBAN EDİLDİ

Sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyuran Berat Albayrak'ın aldığı kararın geç ve isabetli bir karar olduğunu belirterek Albayrak’ı tebrik eden Dervişoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Hazine Ve Maliye Bakanının istifa etmesine rağmen, haberi duyurmayan, duyuramayan medya ve saatler geçmesine rağmen, resmî açıklama yapamayan İletişim Başkanlığı bu süreçte sınıfta kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin getirdiği tek adam anlayışıyla devlet kurumları çalışamaz duruma gelmiş, kadim ve mukaddes Türk devleti geleneği partizan bir anlayışa kurban edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi milletimize külfet olmaya devam etmektedir” dedi.

HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI

Bakanların sosyal medya üzerinden istifa ettikten sonra kayıplara karışmasının sadece partili cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde rastlanabilecek bir garabet olduğunun altını çizen Dervişoğlu, Türk milletinin böyle bir siyasal düzeni hak etmediğini vurguladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Devlet yönetmek ciddiyet ister." Sözlerini hatırlatan Dervişoğlu, “ İYİPARTİ'nin siyaset sahnesine girmesiyle birlikte Türk milleti bu düzene mecbur, mahkûm ve müstahak olmadığını idrak etmektedir. Ciddiyetle yönetmekten aciz olan bir siyaset anlayışı için en doğru tercih istifa etmek ve Türk siyasetinin önünü açmaktır” çağrısında bulundu.

DEPREMLE İLGİLİ ENDİŞELERİM VAR

30 Kasım İzmir depreminin çok büyük üzüntülere vesile olduğunu,dertlerin paylaşılması, yaraların sarılması konusunda endişelerini dile getiren Dervişoğlu, “Hükûmet, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları büyük bir özveriyle, karşılıklı anlayışla koordinasyonsuzluk gibi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamızın önüne geçtiler ama sarılamayan yaralar var, sıkıntılar var. İnsan önce canını kurtarıyor ondan sonra diğer dertleriyle baş başa kaldığında da o dertlere çare arıyor” dedi.

AZERİLERE RUSYA UYARISI

Azerbaycan-Ermenistan savaşı konusunda değerlendirmeler de yapan Dervişoğlu, Azerbaycan’ın Karabağ'ın kalbi olarak ifade edilen Şuşa kentini işgalden kurtararak zafer kazanmasından duyduğu menuniyeti dile getirdi. Rusya-Ermenistan ilişkilerini konusunda Azerbaycan’ı uyaran Dervişoğlu, “Bugün, geldiğimiz noktada Ermenistan teslim olmuştur ve mutlak zafer Türk-Azerbaycan'ındır. Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmamış, şehitlerin ruhu şad olmuş, intikamları alınmış ve Türk ordusu yine muzaffer olmuştur. Moskova yönetiminin, Dağlık Karabağ sorununun daha fazla çözülmemiş hâlde kalamayacağının ve Azerbaycan'ın özellikle askeri alanda giderek güçlendiğinin farkında olduğunu gözlemliyoruz.Ancak, yine de Rusya ve Ermenistan arasındaki geleneksel bağların göz önünde bulundurulması, bu konuya ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi