CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, meclis de yaptığı konuşmasında Van'ın Çatak ilçesi ile Siirt'in Pervari ilçesi arasında yol çalışması yapan işçilerin servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 işçinin şehit olduğu, 8 işçinin de yaralanmalarından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Dervişoğlu, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralı işçilere de acil şifalar diledi.

9 Haziran 2017'de öğretmenliğinin ilk karne gününde terör örgütü PKK tarafından Batman'da katledilen Aybüke Yalçın'ın 3'üncü yıl dönümünü idrak ettiklerini belirten Dervişoğlu, “Zor şartlara rağmen kutsal öğretmenlik mesleğini yapan tüm öğretmenlerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. PKK eğitimi hedef alarak bölge halkının geri bırakılmasını temin etmeye çalışan hain bir terör örgütü olma özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu tavrı şiddetle, nefretle kınıyorum” dedi.

KADINA SAHİP ÇIKILMALI

İstanbul Arnavutköy'de 5 çocuk annesi Hatice Çelik adlı kadının sokak ortasında eşi tarafından pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetmesine de tepki gösteren Dervişoğlu milletvekillerine seslenerek,” Türkiye'de ne kadar çabalarsak çabalayalım kadın cinayetlerinin önünü bir türlü alamıyoruz. Şiddetin nasıl duracağını bütün yönleriyle somut kurum ve yetkililere, somut görevler vererek gösteren İstanbul Sözleşmesi, bu konuda dünyadaki en önemli rehberlerden bir tanesidir ve Türkiye de bu sözleşmeye ilk imza atan ülkedir. Sözleşmenin asıl anlamı, kadınların hayatının kurtarılmasıdır ve her yönüyle kadınlarımıza sahip çıkılmasıdır” çağrısında bulundu.

ÖNLEMLER YETERSİZ

Kadın cinayetleri konusunda devletin sorumluluklarını hatırlatan Dervişoğlu, alınan önlemlerin de yetersizliğine dikkat çekerek, “ Sözleşmenin anlamı birçok kadının hayatta kalması olacaktır fakat maalesef İstanbul Sözleşmesi, gerektiği gibi anlaşılamamakta ve uygulanamamaktadır. Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve faillerin cezalandırılması için yapılan çalışmalar pek tabiidir ki önemlidir ama maalesef yeterli değildir. Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesine göre kadın cinayeti verilerinin derlenmesi ve cinayetlerin nedenlerinin açığa çıkarılması bu alanda alınması icap eden sosyal tedbirlerin behemehâl devreye sokulması kanaatini taşıyoruz. Devlet böylesine bir görevle kendisini sorumlu hissetmeli ve sorumluluğu da acilen yerine getirmelidir.”

Editör: Haber Merkezi