İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Buca ilçe teşkilatını ziyaret etti ardından da esnafı gezdi. Dervişoğlu, Buca’nın İYİ Parti’nin manevi kalesi olduğunu belirterek, 24 Haziran genel seçimlerinde en fazla oyu Buca’dan alacaklarına inandığını söyledi.

"SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 24 Haziran’a kadar çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Elimizden gelen neyse, bunun en iyisini yapacağız. Dilerim ve umarım ki 24 Haziran’da hem TBMM’de iktidar çoğunluğunu elde eder hem de birinci turda Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçeriz. Olur da seçim ikinci tura kalırsa bir 15 gün daha fazla çalışacağız. Enerjimizi doğru kullanalım, yükleri paylaşarak taşıyalım.” dedi.

"MERAL AKŞENER BİR PIRLANTA KIYMETİNDEDİR"

Seçimlere yönelik değerlendirmelerde de bulunan Dervişoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü: “Olası bir ikinci turla ilgili farklı senaryolar kurgulanıyor. CHP’nin, Saadet Partisi’nin ve İYİ Parti’nin birer Cumhurbaşkanı adayı var. Bu üç parti ayrıca millet ittifakını kurdu. Bizimkisi MHP ile AKP arasındaki gibi bir ittifak değil. MHP ilk günden beri Recep Tayip Erdoğan’ı desteklediğini açıkça söylüyor. Bir siyasi parti ve başındaki zat, yarım asırlık müktesebata rağmen herhangi bir göreve talip olmadığını ilan ederek önce kendi mensuplarının yüreğini incitiyor. Benim o harekette 45 yıllık emeğim, alın terim, zaman zaman istikbalimden vazgeçip üstlendiğim riskler var. Anamın ak sütü gibi helal olsun. Ancak ideolojik anlamda onlardan alacağım bir ders yok. Ben ne yaptığımı ne yapacağımı biliyorum. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Bizim için önemli olan; vatanın bölünmezliği, gönderde dalgalanan Türk Bayrağı, minaredeki ezan sesi, milletin istikbali ve istiklalidir. Bizi sorumluluk sahibi insanlarla bir araya getiren ve parti kurduran temel mutabakat da zaten budur. Bizi boş yere ‘şunlardan destek alacaklar, yok şunlarla birlikte hareket edecekler’ gibi iftira bataklığından yeşermiş çiçeklerle itham etmeye kalkışmasınlar. Biz kimin ne olduğunu ve neler yaptığını çok iyi biliyoruz. İktidara talip olmayan bir siyasi anlayış hangi yüzle milletin karşısına çıkıp da vaatlerde bulunabiliyor? Bunlar bizimle uğraşacaklarına kendilerini sorgulasınlar. Biz üç siyasi parti seçimlerde önümüze çıkarılan engelleri aşmak adına bir seçim işbirliği yapıyoruz.  Demokrasi geleneklerine bağlı kalarak işbirliği içinde de rekabet ediyoruz. Herkes alabileceği en yüksek oyu almaya çalışacaktır. Eğer seçim ikinci tura kalacaksa ki öyle görünüyor, Recep Tayip Erdoğan’ın kimi rahat yenecekse karşısında onun aday olmasını arzulaması doğaldır. Sayın Meral Akşener’i yazılı ve görsel medyada karartmaya alması ve bir suskunluk sarmalı içinde adını dahi anılmaz kılmaya çalışması bu arzuyu hayata geçirecek stratejinin kilometre taşlarıdır.  CHP ve Saadet Partisinin de adayları elbette ki çok kıymetlidir. Ancak Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya kaldığında zafer kazanabilecek yegane kişi olan Sayın Meral Akşener pırlanta kıymetindedir. Milletin beklentisi büyüktür. Küçük hesaplarla kaybedecek zamanımız yok. Ya güneş doğacak ve ampuller sönecek ya da ülkemizde bir alacakaranlık hüküm sürmeye devam edecektir. 

Milletimiz karanlığa son vermek istiyorsa yüzünü mutlaka güneşe dönecektir. Herkes İYİ Parti’nin başarısına ve Sayın Meral Akşener’in zaferine omuz versin. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Gücümüzü de çıkar çevrelerinden değil milletimizden alıyoruz. Güneş doğunca ampuller söner. 25 Haziran sabahı Türkiye’nin üzerinde yeni bir güneş doğacak ve ampuller hükmünü yitirecektir” dedi.   

Editör: Haber Merkezi