CENGİZ ALDEMİR/ANKARA-  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ülkenin gerçek gündeminin, geçim sıkıntısı, işsizlik ,hayat pahalılığı ve adalet eksikliği olduğunu vurgulayan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu,  bundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. 

LİRA DESTEK İÇİN 10 LİRA YÜK GETİRMEYİN 

AKP'nin toplam 4 milyar 622 milyon liralık destek sağlanacağı paketi eleştiren Dervişoğlu, destek paketinin bedelini dolaylı vergilerle vatandaştan geri alma alışkanlığının tedavi edilmesi gereken bir alışkanlığa dönüştüğünü, 4 lira destek için vatandaşa 10 lira yük getirmekten vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu.

BORÇLAR YÜZÜNDEN İNTİHARLAR ARTTI

2019 Yılında takibe düşen 5.2 milyar liralık bireysel kredi kartı borcunu anımsatan Dervişoğlu, 34,5 milyon vatandaşın 900 milyar liralık kredi borcunun altında inlediğini ve son 4 ayda 434 intihar vakası yaşandığını anımsattı. Hükümetu uyaran Dervişoğlu,

Pandemiden hiç etkilenmeyen sektörün ise ödeme garantili müteahhitlik sistemi olduğunu söyledi. Beş müteahhitten birisinin 9 milyarın üzerinde vergi borcunun bir kalemde silindigine vurgu yapan Dervişoğlu, "Bütün mali gücünü esnafa, çiftçiye aktarması gereken bu dönemde yapılan bu uygulamanın millete reva olup olmadığını takdirini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" diye seslendi.

ÇATIŞMACI DİLİ KESİNLİKLE TERCİH ETMEYECEĞİZ

Erdoğan'ın, Rize ile ilgili tehdit içeren konuşmalarını anımsatan Dervişoğlu,tehdit içeren bu konuşmasını kınadı. Dervişoğlu," Sayın Erdoğan’ı bir de bu vesile ile elini vicdanına koymayı ve Allah’ın emirlerine uymaya davet ediyorum. Toplumumuzda bunların anlayacağı dilden konuşmamızı isteyen bir kesim de var. Gerginlik üreten çatışmacı dili kesinlikle tercih etmeyeceğiz. Milletin çizdiği istikametten bir milim bile ayrılmadan sorunlara çözüm üretmeye devam  edeceğiz" sözleriyle uyardı. 

İYİ PARTİ MİLLETİN YANINDA

Rizelilerin Cumhurbaşkanı’na, İkizdere ve Çayeli’nde yapılan doğa  katliamını ve tek geçim kaynakları olan çaya verilen taban fiyat ve kota uygulamasının "vatandaşa reva mıdır?" diye sorgulayan Dervişoğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Rize’de çaylar yollara dökülmekte. Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin İYİ Parti Türk çiftçisinin yanındadır. İktidarımızda uygulanacak tarım politikalarıyla çiftçi kota yükünden ve düşük taban fiyat uygulamalarından kurtulacaktır.

Partimiz iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem raporunu kamuoyu ile paylaştı. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem milletin gerçek egemen güç olmasını öngören, güçlendirilmiş demokrasi ve kuvvetler ayrılığını sağlayacak, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların bertaraf edileceği, hukuksuzluğa dur diyecek, yönetimi tek bir kişinin sözlerine ve hedeflerine değil ortak akla emanet edecek, devlet ve milleti yeniden buluşturacak bir sistem tasarımıdır. Özetle Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması, partiler üstü olması, bir dönem seçilip sonra tekrar siyasete dönememesi, ayrıştıran değil uzlaştıran, çatıştıran değil kucaklayan olması. Atamalarda liyakatın esas alınması, atama ve seçimlerde yüzde 25 kadın kotası uygulanması, seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi, askeri hastane ve okulların açılması, Merkez Bankası’nın özerkliğinin sağlanması, güçlü bir Türk denetim yasası oluşturulması, hür basın ve hür bilim müesseselerinin çağın şartlarına uygun bir biçimde yeniden ihyası, İnsan haklarının korunması hususlarını önermektedir ve öncelemektedir. Artık konu siyasetçiler, akademisyenler millet ve bağımsız bilim kuruluşları tarafından incelenecek ve sunduğumuz sistem tasarımı aziz milletimizin tartışmasına açılacaktır."

Editör: Haber Merkezi