Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu,  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın partilerine yönelik "İP" diye hitap etmesini ve hakaret boyutundaki sözlerini eleştirerek, "Bizim partimizin adı İYİ Parti, tüzüğümüzde o yazıyor; siz iyiyle, iyilikle, iyiliğe çok aşina olmamış olabilirsiniz, bize "İP" diye hitap ettiniz. Biz, ipini başkasının eline verip sonradan özür dileyenlerden değiliz Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım. Sorularımıza cevap isterdik, Türkiye'nin sıkıntılarıyla ilgili dertlerin tarafınızdan dile getirilmesini pek tabiidir ki beklerdik, ortada kaldı sorularımız. Bize yönelik hakarette bulunmanız yerine sorulara cevap vermenizi beklerdim" sözleriyle tepki gösterdi.

TEZKEREYİ İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesinde operasyonlar yaptığını, tezkereye evet oyu verdiklerini ve millî mesele olarak telakki ettiklerini söyleyen Dervişoğlu, "Bunun iç siyaset malzemesi yapılarak muhalefete karşı ve özellikle İYİ Parti'ye yöneltilmiş bir isnada dönüştürülmesini de şiddetle kınıyoruz. Biz Millî İstihbarat Teşkilatının, Savunma Sanayisinin, Jandarma Genel Komutanlığının, İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğünün, Sahil Güvenliğin bütçesine "evet" oyu veren bir siyasi partiyiz ve bunu bir millî sorumluluk olduğu için yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının Yardımcısının da bunu anlamasını istiyoruz" dedi.

DOLAR UCUBE SİSTEMLE 4.53'TEN 14.40'A ÇIKTI, BUNUN HESABINI VERİN

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yürürlüğe girdiği tarihte 4,53 olan doların bugün 14. 40'a, Euro'nun 5,33'den, 16,10' yükseldiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Bunun cevabını verin. Yeni ekonomik modeller üretmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz, Cumhurbaşkanınız ayrı söylüyor; siz ayrı, Hazine ve Maliye Bakanı ayrı söylüyor. Bunun cevabını verin. Bu ülkede yokluk var, bu ülkede fukaralık var, bu ülkede açlık var, çiftçi toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamıyor, tencere kaynamıyor, ekonomik sıkıntılar her geçen üst üste birikerek intiharlara sebep teşkil ediyor. Sizin haberiniz var mı gazetelerin polisiye haberlerini içeren 3'üncü sayfalarından? Buna cevap verin" eleştirisinde bulundu.

SABIKA KARNESİ YÜKSEK HÜKÜMET

Dış politikada yapılan yanlışlardan kahramanlık çıkarmaya çalışan iktidarın, Erdoğan'ın Büyük Orta Doğu Projesi'nin Eş Başkanı olmasından iftihar ettiklerini anımsatan Dervişoğlu iktidar sıralarına dönerek, "Siz, Irak'ta ve Suriye'de geçmişe dayalı yanlış politikalarınızı savunurken de oldukça iddialı davranıyordunuz. Mısır'la münasebetlerinizi kestiniz defalarca uyarıldınız o konuda şimdi Mısır'la iyi temaslar kurmaya gayret sarf ediyorsunuz, bununla övünüyorsunuz. Birleşik Arap Emirlikleri'ne, talimatla manşet attırdığınız gazetelerde "şerefsiz" dediniz, şimdi kırmızı halılar sererek onları karşılıyorsunuz. Bu Hükûmetin bizim tarafımızdan bakıldığında sabıka karnesi oldukça kabarıktır" diye seslendi.

BÜTÇE ERİDİ, EK BÜTÇE YAPACAK MISINIZ?

Bütçenin, Komisyondan Genel Kurul'a gelinceye kadar yüzde 40'ını eridiğini belirten Dervişoğlu, Fuat Oktay'a, bu bütçeye ek bir bütçe yapmayı düşünüp düşünmediklerini sorarak, "Vatandaşın bir beklentisi var. Ekonomiyle ilgilenen yerlerden, kişilerden ve bütün bu olup bitenlerden zarar görenlerden bize sorulan bir soru var, o soruya da cevap vermenizi rica edeceğim. Bu bütçeyle bu ülke yönetilemez, bu bütçeyle bu devlet yönetilemez. Acaba bir ek bütçe hazırlığınız olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Editör: Haber Merkezi