Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, meclis bütçe görüşmelerinin yorgunluk ve sinirlerin zaman zaman gerildiği yoğun bir tempo içinde sürdüğünü belirterek, kendilerini çok anlamsız bir tartışma içinde bulduklarını söyledi.

HİÇ KİMSE KONUŞMASIYLA MECLİSİ ZARAR VEREMEZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın genel kurul kürsüsüne gelmeden önce, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın konuştuğunu, meclisin çatısı altında bir Bakana gösterilmesi gereken azami nezaketin kendisine gösterildiğini ancak, Bakan Varank’ın konuşmasının meclisin manevi şahsiyetine zarar verdiğini belirten Dervişoğlu, “Dolayısıyla, Sayın Ticaret Bakanımıza nezaket gösteren ve onu saygıyla dinleyen Meclise dışarıdan adam gelmedi. Bir sonraki Bakanın konuşması da tepkiyle karşılandığına göre Sayın Bakanın ifadelerinin arasında tepki çekmesi muhtemel sözlerinin olduğunu da kabullenmek lazım. Görevi, sıfatı ne olursa olsun hiç kimsenin Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi şahsiyetine zarar verecek ve onun üyelerini istiskal edecek beyanlarda bulunma hakkı yoktur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BİLEREK RAKAMLARI ÇARPITIYOR

TBMM’de İYİ Parti’nin her zaman doğru bir dil kullanmaya çalıştığını kaydeden Dervişoğlu, Bakan Varank’ın istihdam rakamlarını çarpıtan konuşmasının irticalen değil hazırlanmış bir konuşma olduğuna dikkat çekerek, “Kendisine yönelteceğimiz birtakım sorularımız vardı ama üslubu münasebetiyle yeni tartışmalara vesile olur diye Sanayi ve Teknoloji Bakanına soru sormayacağımızı buradan ifade ediyor, bir hususa vurgu yapıyorum. Rakamları çarpıtmamak lazım. Bu ülke hepimizin, konuşuyoruz ya "Zor zamanlarda hepimiz aynı gemideyiz." o zaman bu gemiyi yüzdürmemiz lazım. Çıkıyoruz işte "Biz kötü yüzdürüyor olsaydık bu gemiyi, millet bize şu kadar zamandır oy vermezdi." diyoruz. Ben sizin bu ifadenize rahmetlik Dündar Taşer'in bir sözüyle cevap vereyim: "Yolcuların çoğu tarafından beğenilmek insanı kaptan yapmaz." Sayın Cumhurbaşkanımız, 2014 ile 2019 yılları arasında 2 istihdam kampanyası yapmıştır malumunuz” hatırlatmasında bulundu.

SANAYİDE İNSANSIZ FABRİKA ÇALIŞTIRIYORMUŞUZ

Beş yıllık dönem içerisinde toplam istihdam artışının 1 milyon 343 bin ve kamu istihdamındaki artışın da 1 milyar 296 milyon olduğunu ifade eden Dervişoğlu, özel sektörün geride bırakılan 5 yıllık zaman diliminde 47 bin kişilik bir istihdam sağladığını, bunun yüksek bir performans olarak tarif edilemeyeceğinin altını çizerek, “Yani havada uçan uçaklardan, yürüteceğimiz arabalardan bahsetmemiz mümkündür ama rakamları çarpıtabilmek mümkün değildir. Ben Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı tebrik ediyorum. Demek ki biz sanayi de 4.0'a erken geçmişiz ve insansız fabrikalar çalıştırıyormuşuz” sözleriyle eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi