YUSUF BAŞAR/ İZ GAZETE- Torbalı ilçesinde İyi Parti yeni üye toplantısı düzenlendi. Toplantıya İyi Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da katıldı. Üye katılım töreninde konuşma yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaştan, iktidarın dış politikalarından ve Türkiye’deki adaletten bahsetti.

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin siyasetin önünü kapattığına ve iktidarın dayatma kültüründen kaynaklı tavırlarından dolayı yeni bir ihtiyacın ortaya çıktığını söyledi. Dervişoğlu, “Türk siyasetine yeni alternatifler için kurulan İyi partinin sizden başka sahibi yoktur, İyi Parti’nin Sahibi Türk Milletidir" dedi.

Dervişoğlu, Türkiye’de sadece siyasetin tıkanmadığını aynı zamanda devletin, değişen sistem nedeniyle parlamentonun, ekonominin, sosyal hayatın, eğitim sisteminin tıkandığını ve adalet duygusunun zedelendiğini belirterek sözlerine devam etti:

“İktidarın dış politikada iyilik hissi oluşturmak için attığı her adım ileride karşımıza bir kriz olarak çıkacak."

İZİN VERMEYECEĞİZ!

Azerbaycan’daki şehitleri de anan Dervişoğlu, Ermenistan’nın sivillerin üzerine yapmış olduğu saldırıları şiddet ile kınarken, Ermenistan’ın Karabağ’da gölge olarak seyir izlemesine Türk milletinin izin vermeyeceğini söyledi. Doğu Akdeniz’de yaşanan olaylara da değinen Dervişoğlu, “Ne bir çakıl taşımızdan vazgeçeriz ne de bir damla suyumuzdan” dedi.

AKP’nin dış politikada 'komşularla sıfır sorun' politikasını değerlendiren Müsavat Dervişoğlu, “Rusya’dan başlayarak Suriye’ye kadar hiçbir komşumuzla doğru ilişki kurmayı becerememişiz. Netice itibari ile dış politikada alanında içinden çıkılmayacak sorular bizi kaosla karşı karşıya getiriyor” dedi. Dervişoğlu, dış poltikada bu duruma gelinmesini daha önce uygulanan aktif politika anlayışının terk edilmesine bağladı.

‘SİZİN YÜZÜNÜZDEN ARTTI DİYECEKLER’

İyi Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, Suriyelilere 50 milyar kadar yardım yaptığı için iftihar eden hükümete, ülkede tencerenin kaynamadığını ve çocukların gelecek kaygısı yaşadığını hatırlattı. İktidarın bir süre sonra "Vatan mı istersiniz yoksa ekmek mi?" gibi bazı soruları halkın önüne getirip, halkın bayrak sevdasından vatan sevdasından istismar etmeye yönelik hareketler yapacağını ifade eden Dervişoğlu sözlerine şöyle devam etti

"Biz İYİ Partiyiz, İzmiriz, hem huzuru hem refahı hem zenginliği hem de adaleti istiyoruz. Hükümetin görevi bunları aziz millete vermektir, seyretmek değil. Çiftçi toprağı ekemeyecek, esnaf dükkânı açamayacak, fabrikacı fabrikayı tam kapasite ile çalıştıramayacak. Yarınlar için atılması gereken adımların stratejik planlaması yapılamayacak, ondan sonra da 2 vatandaş maske takmadı diye pandemi sizin yüzünüzden arttı, diye sitemde bulunacaklar. AKP ilk önce kendi toplantılarına baksın, AKP’lilerin düğününe baksın."

‘BUNLAR SİZE DARBE TEŞEBBÜSÜ OLARAK DÖNÜYOR'

Enis Berberoğlu davasında yerel mahkemenin anayasa mahkeme kararını yok saymasıyla ilgili konuşan Dervişoğlu, “Adaletin zedelendiği yerde zedelenmeyen kurum kalmaz. Anayasa mahkemesi bir karar veriyor, yerel mahkeme kararı yok sayıyor. Ben buradan AKP’ye soruyorum, ayarlanmış mahkemelerden bu zamana kadar çektiklerinin muhasebesini yapmıyor musunuz" dedi.

Ergonekon, Balyoz ve bunun gibi diğer kumpasların, ayarlanmış mahkemelerde hükümetin yaptığını söyleyen Müsavat Dervişoğlu,” Bu ayarlanmış mahkemeler size yol su elektrik olarak dönmüyor, darbe teşebbüsü olarak dönüyor. Bu ayarlanmış mahkemelerle, hakimlerle ne yaptığınızın farkında değilsiniz. Hâkimin oturduğu post peygamber postudur. Hâkimi peygamber postundan kaldırıp iktidar kucağına oturtmanıza asla izin vermeyeceğiz."

Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin anayasa kararını beklemeden mecliste okumayla düşürüldüğünü söyleyen Dervişoğlu,”Bunlar hak bilmez hukuk bilmez, bunlar en iyi ihale bilir. Millet bunları açık arttırmada yenmesi gerekiyor. Sandıkta bunlara öyle bir ihale vereceksiniz ki, bunlar Türk siyaset çöplüğünün yedi kat dibine inecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Müsavat Dervişoğlu yeni üyelere rozetlerini taktı.

Editör: Haber Merkezi