Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis'te konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP iktidarı zamanınızda gazetelerin kapatılmadığını ancak satın alındığını belirterek, "Türkiye'de medya kuruluşlarıyla alakalı olarak yandaşlık fikri sizin zamanınızda gelişti. Bu, trolleşme işlerini önergede verince algı üzerinden konuşuyorsunuz, bizi algılamaya çalışmaktan vazgeçin, lütfen anlamaya çalışın. Biz Türkiye'nin temel meselelerini Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıyoruz, bununla alakalı olarak da konuşulacak, tartışılacak bir şey şayet var ise araştırma önergesi veriyoruz, eğer daha derine inmek istiyorsanız bu araştırma önergemize "Evet" oyu verirsiniz ve bir araştırma komisyonu kurarız, bu meseleleri enine boyuna tartışırız" dedi.

TROL YALANLARINDAN MUZDARİPİZ

İktidar trollerinin yalan ve iftira söylemlerinden dolayı, İYİ Parti'nin muzdarip olduğunu ifade eden Dervişoğlu, "Haftanın yalanlarından bahsettiniz. Gerçekten, ondan biz de muzdaripiz, yalanlardan, riyadan, iftiradan İYİ Parti olarak en fazla muzdarip olan ve üzülen biziz. Birazcık eleştiriyi kabullenmeye başlamanızı temenni ediyorum. İşte, bu trol teşkilatlarınıza biraz çekidüzen vermenizi tavsiye ediyorum. İçinizde milletvekilleriniz var müstear isimle "tweet" atan ve ifşa olan. Bu konuda da kendinizi biraz toparlamanızı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN SİYASİ SUİKASTLER İDDİASI YOK

Ülke gündeminde tartışmalara neden olan siyasi suikastlar konusuna da değinen Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu konuda bir iddiasının olmadığını, 

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a benzer durumların geldiğini belirterek şöyle konuştu:  Kayıtlara geçmesi bakımından söyleyeyim.

Sayın Genel Başkanımızın siyasi suikastlarla alakalı ya da iddialarıyla alakalı verdiği beyanat, eski bir İçişleri Bakanı kimliğiyle oldukça seviyeli bir beyanattı, bir iddiada bulunmadı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin böyle süreçlere özenle yaklaşması gerektiğine ve bu tür tartışmaları gündemde tutmanın faydalı olmadığına işaret etti. O hususu düzeltiyorum, öyle bir iddiası yok kendisinin.

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın da bu konuyla alakalı olarak "Bize de böyle duyumlar geliyor." türünde bir açıklaması var" diye konuştu.