Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Bitlis'in Ahlat ilçesinde milyonlarca lira harcanarak yapılan ve "kışlık saray" olarak nitelendirilen Ahlat Köşkü'nü inşa eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı Hasan Gürsoy'un sahibi olduğu "Güryapı Taahhüt" isimli inşaat şirketinin "Ahlat Konukevleri Projesi" adı altında 9 bakan konutunun daha yapılacağı duyurusuna tepki gösterdi.

HUKUK TANIMAYAN ERDOĞAN

Köşkün yapıldığı alanın daha önce tarım arazisi olarak kullanılmasından dolayı Anayasa Mahkemesi, Kıyı Kanunu'nun ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı verdiğini anımsatan Dervişoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin bu kararına rağmen köşkün yapımının durdurulmayarak inşa edilmesine devam edildiğini söyledi. Dervişoğlu, "Hukuk tanımamakta ısrar edenler hızını alamamış olacaklar ki 9 bakan konutu daha inşa edileceğini kamuoyuna duyuruyorlar. Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan, hukuku ayaklar altına alan ve Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin getirdiği "tek adam" algısıyla ağzından çıkan lafı kanun yerine koyan Sayın Erdoğan, bir kez daha ranta alan açmış, saray çevresinde biriktirdiği arkadaş müteahhitlere kazandırma çalışmalarına devam etme eğilimi sergilemiştir" dedi.

İŞÇİYE, ÇİFTÇİYE BÜTÇE YOK KÖŞKE, SARAYA VAR

İşçiye, çiftçiye, memura, emekliye gelince imkânsızlıklardan bahseden Erdoğan'ın köşk, saray, rant ve ihtişam söz konusu olunca "İtibardan tasarruf olmaz." anlayışıyla devasa bütçeler yarattığını vurgulayan Dervişoğlu, "Aziz milletimiz ekonomik zorluklarla boğuşup ayın sonunu getirme çabası verirken Sayın Erdoğan senede bir kere bile belki zor gideceği meçhul üçüncü sarayını milyonlarca lira harcayarak genişletmeye devam etmektedir. İYİ Parti iktidarında gücü yetenin devlet hazinesine el attığı bu adaletsiz düzen sona erecektir, ekonomide yüzlerce milyarlık kayba yol açan rant ihaleleri tarihe karışacaktır. Böylece devletin toplanan tüm kaynakları saray çevresine değil, milletimizin cebine aktarılacaktır" diyerek tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi