İZ GAZETE - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir depreminde yıkılan binaların yerine yapılacak binaların bulunduğu Bayraklı'daki alandan fay hattının geçtiği ortaya çıkmış konu tartışmalara neden olmuştu. Bakanlığın kararına tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ‘’İzmir’de yaşanan depremin acıları hala tazeyken, fay hattına devlet eliyle konut yapılacak olması, bilimden, vicdandan ve samimiyetten ne kadar uzak olunduğunun kanıtıdır.‘ ifadelerini kullandı.

Yücel'in sözlerinin tamamı şöyle; 

Devletin kendi kurumunun “aktif fay hattı geçiyor” dediği bölge, Bakanlık tarafından deprem konutları yapmak için rezerv alan ilan edildi.

İzmir’de yaşanan depremin acıları hala tazeyken, fay hattına devlet eliyle konut yapılacak olması, bilimden, vicdandan ve samimiyetten ne kadar uzak olunduğunun kanıtıdır.

İzmir’e bu kötülüğü yapamazsınız. Bakanlık, İzmirlilerin hayatını ve deprem riskini hiçe sayarak aldığı bu karardan derhal vazgeçmelidir. Devlet felaketlere karşı vatandaşını korumak için var, yeni felaketlere zemin hazırlamak için değil!

Editör: Haber Merkezi