Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğinde düzenlen yemekte buluştu. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen etkinliğe; İBB Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri; Mahir Polat ve Özcan Purçu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Yöneticisi Leman Tunus, İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ve depremzedeler katıldı.

‘DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK’

Programda konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremde hayatını kaybeden canlarımızı anmak ve yakınlarıyla buluşmak üzere bugün bir araya geldik. Öncelikle yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği olarak, kurulduğumuz günden bu yana depremzedelerimizin derdine derman olmaya çalıştık. Derneğimizin tek derdinin emsal artışı ve faizsiz kredi olduğu sanılmasına karşın, dernek olarak yalnızca bu talepleri dile getirmedik. Gece yatağa aç giren çocuklarımızın, evini yitirip gözyaşı döken, çaresizlik içindeki büyüklerimizin yanında olduk.  Yaşanan depremle birlikte ekonomik sıkıntı içine girerek eğitim yaşamını sürdürmekte zorlanan, ülkemizin aydınlık yarınları olan gençlerimizi yalnız bırakmadık. Yitirdiğimiz canlar için adalet arayışının hep bir parçasıydık. Şunun kesinlikle bilinmesini isterim, depremzedenin yarasını yine başka bir depremzede sarmaktadır. Bizler sevinçte değil, acıda ve kederde ortaklaşmış insanlarız” açıklamalarında bulundu.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı olarak, 30 Ekim’den günümüze, bizim her daim yanımızda olan Sayın Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, tüm belediye başkanlarımıza, belediyelerimizin kıymetli emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yitirdiğimiz canlara bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi