6 Mayıs 1972 yılında idam edilen öğrenci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan idamlarının 48. yılında anılıyor. İzmir Emek Gençliği İl Yöneticisi Emre Gökmen, 6 Mayıs'ın Türkiye’deki devrimci mücadelenin simgesi haline geldiğine dikkat çekti. “6 Mayıs ve 68 hareketi Denizlerin emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine karşı verdiği, bir öğrenci hareketi olarak başlayan ve daha sonra büyük ve etkili bir devrimci karaktere bürünen sosyalizm mücadelesidir.” diyen Gökmen, Denizlerin, Türkiye gençliğinin ve işçi sınıfının mücadelesinde hala kendini gösterdiğinin altını çizdi.

Koronavirüs salgın döneminde kapitalist sistemin işçi ve emekçilere etkisi hakkında konuşan Gökmen sözlerini “Emperyalist savaş politikalarıyla halklar paylaşımların gölgesinde ölümle burun buruna yaşamaktadır. İşte tam da burjuva kapitalist sistemin emperyalist emellerini ve işçilere, emekçilere reva gördüğü ölümü daha net gördüğümüz bu dönemde, Türkiye gençliği eğitimin sisteminin çöküşünü salgın döneminde bir kez daha görmek zorunda kalıyor. Ve işte tam da bu nokta da daha yaşanılabilir bir dünya, daha nitelikli bir gelecek için gençler emperyalist kapitalist sisteme ve onun politikalarına karşı mücadele etmeye devam ediyor.” ifadeleri ile sonlandırdı.

UNUTMAYACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise Denizleri “Ezilen ve sömürülen tüm Türkiye halkının kurtuluşu uğruna, gözlerini kırpmadan ölümü göze alan, 68 kuşağının 3 yiğit evladı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Hayatlarının baharında idiler ve kalpleri yurt sevgisiyle çarpıyordu” ifadeleri ile andı. Beko son olarak Denizlerin faşist cuntacı generaller tarafından idam edildiğini hatırlatarak “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutursak yüreğimiz kurusun!” dedi.

Editör: Haber Merkezi