CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’teki bütçe konuşmasının çok yankı uyandırmasını değerlendiren Deniz Yücel, “Genel Başkanımızın bütçe konuşmasında iktidara yürüyen bir lider değil, iktidara koşan bir lider gördüm. Çünkü sadece CHP’liler değil başka partilerden takdir ve beğenilerini ulaştıran birçok insan oldu. Genel Başkanımız yaptığı görevde Türkiye’yi daha huzurlu bir ortama kavuşturma kararını gösteriyor. Biz de İzmir olarak çok motive olduk bu konuda” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde de çok motive olduğunu kaydeden Yücel, motive olmasından çok mutlu ve memnun olduklarını söyledi.

‘RADİKAL KARARLAR VERİLMELİ’

Ekonominin her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyleyen Yücel, ‘damadın’ ve Merkez Bankası başkanının değişmesinin olumlu bir psikolojik etki yarattığını belirterek, “Ancak bunlar çözüm değil. Neticede 18 yıldır verilen bir tahribat var. Kalıcı ve radikal kararlar verilmesi gerekiyor. Türkiye’nin bu ekonomik krizden çıkabilmesi için sadece AKP veya Cumhur İttifakı olarak değil, muhalefet partileriyle de birlikte ortak akıl oluşturarak, ortak bir çalışmayla ancak bunun altından kalkılabilir” dedi ve sistemin bu şekilde gittiği takdirde, 2021’de 2020’nin aranacağını iddia etti.

Meclis’te CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "Millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor” sözlerine AKP'li Şahin Tin’in, "O zaman aç değil demek" yanıtını vermesiyle ilgili de Yücel, “Halkın açlığı ne yediği ne yemediği AKP’nin umurunda değil” dedi.

‘HAK DEĞİL ÖDEVDİR’

Kılıçdaroğlu’nun Saray hükümetinde ‘5 maaş’ alındığını söylemesi ve Canan Kaftancıoğlu’nun İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yalısının fotoğrafını çekmekle suçlanması ve hâkim karşısına çıkacak olması üzerinden ‘CHP’nin olayı kişiselleştirdiği’ söylemlerini değerlendiren CHP’li Yücel, “Kılıçdaroğlu’nun tutumu, kişiselleştirme değil, toplumun çıkarlarını koruma yönünde. Türkiye Cumhuriyeti bir sosyal devlettir. Yaşayan herkesin belli koşullarda yaşam hakkının devlet eliyle giderilmesidir sosyal devlet. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devletse ve devletin kaynakları belli kişileri peşkeş çekiliyorsa, yeni gelen iktidarın kamulaştırma yapması bir hak değil bir ödevdir. Yıllarca vatandaşlarımızın geleceğini ipotek altına alan birtakım sözleşmeler yapıldı. Hasta garantili şehir hastanelerinden tutun da geçiş garantili yollara kadar. Burada millilik, vatanseverlik diye bir şey yok. Genel Başkanımızın tavrı milli irade sergilemesidir. Kaftancıoğlu ise, kamu yerinin özelleştirilmesini ortaya koymuştur ve de bu da haber olmuştur. Burada kişisel bir şey yoktur. Bunu tespit etmek ve paylaşmak ana muhalefet partisinin görevidir zaten” ifadelerini kullandı. ‘Çav Bella’ olayları ilgili ise olaydan sorumlu olan kişilerin ‘istenirse’ bulunabileceğini kaydetti.

‘TEMENNİMİZ AKLANMASI’

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmasının hatırlatıldığı ve “Menemen Belediyesi’nde neler yaşandı?” sorusuna ise Başkan Yücel, “Belediye Başkanı tutuklandı, öncesinde partiden istifa etti. Temennimiz suçlamalardan aklanması. Zaman zaman şikayetler geliyordu, Meclis Üyelerimizle anlaşmazlık gibi. Her seferinde meclis üyeleri ile görüştük ancak son dönemde yolsuzlukla ilgili iddialar gelmeye başladı. Bu iddialarla da ilgili kendisini çağırdık, açıklama istedik. Ciddi birtakım iddialar oldu. Çok tatminkâr açıklama alamadık, genel merkezimiz milletvekillerini görevlendirdi. Bu iş böyle devam etti. Neticede MYK, Belediye Başkanı hakkında bir disiplin süreci başlattı. Bunun akabinde partiden istifa etti. Savunma yapma yolunu seçmedi. Tutuklandı. Savcılık tarafından soruşturma yapılan bir konuda çok fazla konuşmak doğru olmaz ama basında detaylı bilgiler de var. Basında ilk kez okuduğum birtakım iddialar var. En çok konuşulan bir hurda yolsuzluğu konusu var. Umuyoruz ki aklanırlar. Ancak bu konuda iddiaların dahi ortaya atılması partinin disiplin suçu başlatması yeterlidir” dedi.

Menemen Belediyesi’nde daha sonra ise Deniz Karakurt’un başkan seçildiği seçimlerin kuraya kalması ile ilgili Yücel, “Bu meseleye takılmaktan ziyade CHP bu iddiaları görmüş, gözünü kapatmamış bu konuda irade ortaya konmuştur bunu görmek lazım. Ancak tabi ki araştırıyoruz. Bazı arkadaşlarımızın hata yaptıklarını görüyoruz. Bu kesinleşmeden hiçbir meclis üyemizi zan altında bırakmayız. Bunu biraz zamana bıraktık. Kesinleştikten sonra gereğini yaparız. AKP tarafından birtakım açıklamalar yapıldı böyle bir şeyi söyleyen ispatlamalı. AKP’nin seçimden bir gün önce meclis üyelerimizi ayartmaya çalıştığını biliyoruz. Bu etik değil, ahlaki değil” şeklinde konuştu.

Kadın Belediye Başkanı olmasının güzel bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Deniz Yücel, “Deniz Hanımı destekleyeceğiz. Bir yol kazası var, orda yaşanan bir tahribat var sonuçta. Yaşanan olumsuzlukları gidermek için biz her türlü desteği sağlayacağız” dedi. Serdar Aksoy’un 500’ncü gününde yaptığı ‘etkilendim’ açıklaması ile ilgili ise, “Bir kısım iddiaları biliyorduk. Yaptığı doğru işlere doğru demek lazım. Doğru şeyle yaptıysa ve bunu sunumda aktardıysa, hakkında bazı iddialar olsa dahi doğru işlere ‘doğru’ demekten çekinmemek lazım” diye konuştu.

‘İTİRAZ ETTİK’

İl Gençlik Kolları Kongresi sırasında gazetecilere saldırılmasını, disiplin kurulunun ise olaylara karışan kimseyi ihraç etmemesini de değerlendiren Başkan Yücel, “Şiddetin hiçbir bahanesi olamaz. Gazetecilere, basına şiddetin yine hiçbir bahanesi olamaz. Birtakım hatalar yapılmış olabilir. İl kongresi gerilimli bir ortamda gerçekleşmiş olabilir ama biz CHP olarak bunların üzerini örtersek toplum nezdinde saygımızı yitiririz, Deniz Yücel olarak da kendime saygınlığımı yitiririm. Gazeteciye sandalye fırlatmanın hiçbir bahanesi olamaz CHP’de siyaset yapan kim olursa olsun kendine çeki düzen verecek. Biz en baştaki noktadayız. Disiplin Kuruluna saygı duyarız ama il başkanlığı olarak itiraz hakkımız var. İtiraz ettik diyebiliriz. Basın mensuplarına yapılan bu hareketin ‘ağır’ bir yanlış olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

‘BELEDİYELERİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI’

Kınık İlçe Başkanının istifasını da değerlendiren CHP’li Yücel, “Kınık’ta seçimi kaybettik, halbuki iddialıydık. Son 15-20 günde herhalde birtakım iddialar yapıldı. Bunları bir süredir masaya yatırıyoruz. İlçe başkanı da seçimden sonra ‘Gerekirse istifa ederiz’ demişti ama biz böyle bir şey istemedik. Bununla ilgili bilgi alacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise meclis üyelerine gönderdiği mektubun tartışma konusu bile olamayacağını dile getirdi.

Avrasya Araştırma Şirketinin en başarılı ilçe başkanlarının açıklamasında CHP’lilerin en iyi konumlarda yer almasıyla ilgili de “Belediyelerimiz yine göğsümüzü kabarttı” dedi. 2020 yılının zor geçtiğini ve yaşanan acı olayları hatırlatan Yücel, yeni yıl içi umut temennilerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi