Mardinliler Federasyonu’nun düzenlediği kahvaltıya katılan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Milletin isyanına, batırdıkları ekonomiye, ayyuka çıkan rüşvet ve mafya ilişkilerine rağmen koltuklarına adeta yapışmış olanları, o koltuklar kurtaramayacak. Sandık gelecek AKP gidecek. İnsana insan olduğu için değer veren bir millet iktidarıyla, kendinin yok sayıldığını hisseden herkes hak ettiği değeri görecek” dedi. Yücel açıklamalarında şunları ifade etti;

DENİZ YÜCEL: STK’LAR ÜLKENİN YAPI TAŞI VE BİRLİĞİNİN TEMİNATIDIR

Sivil Toplum Kuruluşlarımız özellikle de hemşehri dernekleri ve federasyonlarımız bu ülkenin birliğinin ve kardeşliğinin yapı taşıdır. Zaten bunca talana, kutuplaştırma üzerinden ayakta kalmaya çalışan baskıcı bir iktidara rağmen, bu ülke birliğini ve kardeşliğini koruyabiliyorsa, bunda STK’larımızın çok büyük payı vardır. Mardinli hemşehrilerimiz de kendi gelenek ve kültürel zenginliklerini İzmir’e taşımış ve tüm bunları İzmir’in duruşu ve karakteriyle yoğurarak daha da zenginleştirmişlerdir. Bugünün Türkiye’sinde maalesef kutuplaşma, insanları inanışları ve görüşlerine göre ayrıştırma var. CHP olarak tüm ülkede yaptığımız çalışmalarla haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımıza ulaşıyoruz. Partimizin kurduğu Doğu Masası Mardin’in de bulunduğu doğu illerimizde halkımızı dinliyor. Bu ülkede bugün yaşanan tüm sorunların kaynağı ülkeyi yöneten iktidardır. Hakça bir düzen, insana insan olduğu için değer veren bir millet iktidarı ile tüm sorunları çözmeye hazırız. Biz bu ülkenin farklı kültürlerini AKP gibi bir sorun olarak değil, zenginlik olarak görüyoruz. Bu bağlamda bu ziyaretlerle sizler için daha iyisini daha fazlasını nasıl yapabiliriz, onun arayışındayız. Bizler Türkiye’de bu zenginlikler yaşanmaya devam etsin, eşitlik, kardeşlik, hakça bir düzen ve hakça bir paylaşım olsun diye çalışıyoruz. Bundan sonrada federasyonlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Keşke günümüz iktidarı da bizim gibi, halkımız gibi düşünseydi. Fakat onlar artık kendilerini halktan üstün ve farklı bir zümre olarak görüyorlar. Saray zümresi diye yeni bir sınıf yarattılar ve sonsuza dek iktidarda kalacaklarmış gibi talana, yalana, zulme ve ayrımcılığa devam ediyorlar. Saltanat sarhoşlukları öylesine gözlerini kör etmiş ki, milletin isyanına, batırdıkları ekonomiye, ayyuka çıkan rüşvet ve mafya ilişkilerine rağmen, koltuklarına adeta yapışmışlar. Ama o koltuklar onları kurtaramayacak. Türkiye’nin, ülkedeki bütün sorunları çözecek zenginliği de var, insan kaynağı da var. Yeter ki ülkeyi yöneten siyasi iradenin ülkenin sorunlarını çözmek konusunda istek ve iradesi olsun. Bu konuda kararlı olsun. Somut adımlar atsın. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin kaynaklarını küçük bir azınlık için değil, 82 milyon vatandaşımız için kullanmak konusunda irade sahibi. İstanbul’da Ankara’da geçmiş dönemde yapılan yolsuzlukların araştırılması için komisyon kurulması isteniyor ancak meclis çoğunluğu CHP’de olmadığı için kurulamıyor. Yada bazı bakanlıkları ilgilendiren yolsuzluk iddialarıyla ilgili TBMM’de komisyon kurulması isteniyor yine meclis çoğunluğu CHP’de olmadığı için reddediliyor. Türkiye’nin mevcut siyasi iktidardan arınmaya ihtiyacı var. Temiz bir siyaset anlayışını, dürüst ve şeffaf bir yönetim anlayışını kurmaya ihtiyacı var. O yüzden toplumun refahı için, sandık gelecek AKP gidecek. O güne kadar da CHP olarak örgütlerimiz ve belediyelerimizle AKP iktidarının yok saydığı, yalnız bıraktığı tüm vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

AHMET TUNÇ: DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Sayın CHP il başkanımızı, Konak ilçe başkanımızı ve il yöneticilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ülkede barış ve huzur içinde birlikte yaşamak, zor günler geçiren insanlarımızla dayanışma içinde olmak çok önemli. CHP’nin bu yolda verdiği mücadeleyi memnuniyetle izliyoruz. Ayrıca STK’lara verdiğiniz önem içinde teşekkür ediyoruz. Sayın başkanımızın söylediği gibi birlikte çalışmaktan da memnuniyet duyarız” dedi.

Buluşmanın sonunda tekrar söz alarak davet için Mardinliler federasyonuna ve tüm katılımcılara teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de hemşehri dernekleri ve STK’lara büyük önem ve destek verdiğini, İzmir Büyükşehir belediyesi bünyesinde örnek çalışmalar yürütüldüğünü ve İzmir’in ortak akılla yönetildiğini ifade etti.

KİMLER KATILDI?

Mardinliler Federasyonunun düzenlediği kahvaltıya katılan CHP heyetinde, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İl Başkan Yardımcıları İsmail Yüzer ve Yasin Ergül yer aldı. Kahvaltıya Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Koç Ali Al, Ağrılılar Federasyonu Başkanı Tekin Yalçın ve Federasyonlara bağlı dernek başkanları ve yöneticileri de katıldı.

Editör: Haber Merkezi