İZ GAZETE-   CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderleri, yapılan görüşmeler sonucu 48 sayfalık "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni"ni bugün imzaladı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz  Yücel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün tüm Türkiye, ülkemizin aydınlık geleceği ile huzurun, barış ve adaletin kalıcı kılınması için tarihi bir güne tanıklık etti. Bizler de, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracak olan siyasi partilerin İl başkanları olarak, bu tarihi anlara yerinde şahitlik ettik. Heyecanlı ve kararlıyız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem sarayın saltanatını, tek adam iktidarını ve beşli çeteye rant, vatandaşa zam düzenine son verecek" ifadelerini kullandı. 

İZMİR İL BAŞKANLARI DA BULUŞTU

Yücel daha sonra yaptığı paylaşımda 6 muhalefet partisinin İzmir il başkanlarının da Ankara'da olduğunu ifade ederek, "Demokratik, özgür, hukukun, adaletin ve refahın hakim olduğu bir Türkiye için mücadele veren siyasi partilerin, İzmir il başkanları olarak, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem buluşmasındayız. Birlikte başaracağız...." açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi