Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, Atilla Sertel, Bedri Serter ve Özcan Purçu Bergama’da iki günlük saha çalışması yaptı. Köylere giden ve vatandaşla tek tek konuşan CHP heyeti, Bergama İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı yaptı. Basın açıklamasında Dİkili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de yer aldı.

YÜCEL’İN HEDEFİNDE YEREL YÖNEİTM VE PAKDEMİRLİ

Saha mesaisindeki izlenimlerini aktaran Yücel, AK Partili Hakan Koştu’nun belediye başkanı olduğu yerel yönetimi hedef aldı. Çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Yücel, “Çiftçinin ürettiği ürünün değerinde satılmadığına tanık olduk. Köylümüz çiftçimiz yüksek girdi maliyetleri altında ezilmiş” dedi. Konuşmasında yerel yönetimi hedef alan Yücel, “2,5 senedir yerel yönetimden köylere hizmet yok, kent merkezini de yönetemeyen yerel yönetim var. Kent merkezinde yol problemlerinden yakınıyor vatandaş. Bergamalılar mevcut ilçe belediyesinden umudunu kesmiş durumda. Bütünşehir yasası kapsamında belde belediyelerinin kapatılmasının ve köy tüzel kişiliğinin kaldırılmasının en büyük mağdurlarından Bergama… Arazileri parsel parsel satarak bütçe denkleştirmeye çalışan yerel yönetimin tıpkı geneldeki AKP iktidarı gibi satmak harcamak ve buharlaştırmak anlaıyşı Bergamalıları bıktırmış. Bergamalıların haklı taleplerine umarım birileri çay atarak karşılık vermez. Bergamalılar halkçı belediyeciliği özledi. Büyükşehir Belediyesi’nin köylerde yaptığı çalışmaları görünce gururlandık. İçme suyu alt yapı çalışmaları sürüyor. Bergamalıları özledikleri CHP’li belediyeciliğe tekrar kavuşturacağız” dedi.

PAKDEMİRLİ’YE YÜKLENDİ

Orman yangınları üzerinden iktidarı hedef alan Yücel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi hedef aldı. Yücel şunları söyledi: Ormanlar şehirler geleceğimiz yanıyor yangınlar söndürülemiyor. Tarım ve Orman Bakanı ‘yangın söndürmek belediyelerin görevi’ diyor. Cumhurbaşkanı yangın bölgesinde insanlara çay fırlatıyor. Tarım ve Orman Bakanı güneş gözlüğüyle ormanların yanışını izliyor. AKP’nin basiretsiz yönetimiyle ülkemiz yanıyor. Türk Hava Kurumu’nun uçakları eski diye kullanılmıyor. Yangınlar bir an önce söndürülmek isteniyorsa Genel Başkanımızın belediyelere uçak kiralama yetkisi verilmesi çağrısı dikkate alınmalı... CHP İzmir Milletvekilleri de ilçede yaşanan sorunlara ve tespit ettikleri sıkıntılara değindi.

SERTER’DEN ÜNİVERSİTE ÇAĞRISI

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Sümerbank arazisinin olduğu yere üniversite yapılması çağrısında bulundu. Millet Bahçesi yapılacak olan stadyum bölgesindeki esnafın mağdur olduğuna dikkat çeken Serter, “Oradaki esnafa bir yer gösterilmeli. Takipçisiyiz” dedi. Köy mallarının yerel yönetim tarafından satışa çıkardığını hatırlatan Serter, “Buraları sattırmayacağız. Köylünün yeri olacak. 200 yıllık sistem nasılsa öyle yürüyecek” dedi. Serter bölgedeki susuzluk problemine de dikkat çekti.

POLAT KOZAK YAYLASI’NA DİKKKAT ÇEKTİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise şunları söyledi; “Bergama’nın suyuna ağaçlarına dokunulmuyor. Hizmet gelmiyor. Bergama halkının malları ilçe belediyesi tarafından yağmalanıyor. Hükümetin yapması gerekenler yapılmıyor. Kozak Yaylası’ndaki fıstık çamları için çalışma yürütüyorum. Köylüler bizimle hareket etmesin diye çırpınan Tarım Bakanı orası için bir adım atmadı. Hastalık nedeniyle çam fıstığı üretimi 10’da 1’e düştü. 16 köyümüzün feryadı var. Büyükşehir Belediyemiz bir çalışma yürütüyor. Tarım Orman Bakanlığı’nın da el uzatması gerek. El uzatmıyor. Günden güne ağaçlar kesiliyor, kerestelik oluyor” Bölgedeki susuzluk problemine dikkat çeken Polat, AK Parti’ye yakın özel bir çiftliğe, köylüye verilmeyen suyun aktarıldığını iddia etti. Bergama Sunağı’nın da Almanya’dan geri getirilmesi için iktidarın hiçbir çalışma yapmadığını söyleyen Polat, “Bizim iktidarımızda geri getireceğiz” dedi.

SINDIR: BERGAMA’YI İZMİR’DEN AYIRMAYA ÇALIŞAN ANLAYIŞ VAR

“Tarım kenti Bergama, tarihi geçmişi olan bir kent ancak maalesef hak ettiği yerde değil” diyen Kamil Okyay Sındır, “Hükümet yani saray herhalde Bergama’yı Türkiye’nin bir ilçesi olmaktan çıkarmış. Bergama’yı İzmir’den ayırmaya çalışan bir anlayış var. Bergama sahipsiz değil. CHP halkımıza çiftçimize sahip çıkacaktır” çıkışında bulundu. Sındır, Bergama-Soma Demiryolu Projesi, Aliağa-Çandarlı-Bergama İZBAN Hattı Projesi, Bergama-Soma-Akhisar Karayolu Projesi üzerinden hükümeti hedef aldı, 2021 kamu yatırımlarında 3 projeye ayrılan ödeneğin toplamda 3 bin TL olduğunu söyledi.

SERTEL’DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Atilla Sertel ise konuşmasında erken seçim çağrısı yaptı. Sertel, “Bir an önce seçime gidin. Cesaretiniz varsa seçime gidin. Hodri Meydan. Türkiye’de 8-10 milyon farkla seçimi kaybedeceksiniz. Halk erken seçim istiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi