Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Baroların duruşunun belli olduğunu ifade ederken, "Barolar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi olmamış, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunmuşlardır. İktidarın rahatsızlığı da buradan kaynaklanıyor" dedi. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü.

"MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Türk Barolar Birliğinin ve İzmir Baromuzun bir duruşu var. Bu duruş hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden taviz vermeyen bir duruş. Barolarımız bugüne kadar hiçbir siyasi partinin veya siyasi görüşün arka bahçesi, yandaşı olmamıştır. Bugün Sayın Erdoğan'ın ve iktidarın "Türk" ve Millilik ifadeleri üzerinden barolarımıza karşı başlattığı saldırının altında, barolarımızın hukuksuzluklara, Türkiye'deki demokrasi dışı uygulamalara karşı mücadele vermesi, bunlara göz yummaması yatmaktadır. Bu nedenle mevcut iktidar, her zaman hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi savunan baroları itibarsızlaştırılmaya çalışmaktadır. Barolarımızın böylesine düşmanca bir tutumla linç edilmesine, elbette ki müsaade etmeyeceğiz.

Barolar gibi, ülkenin geleceğini düşünerek hareket eden tüm meslek birlikleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla dayanışma halinde olacaklarını söyleyen CHP İl başkanı Yücel "Ülkenin geleceğini en çok düşünen ve bu uğurda en büyük mücadeleyi veren CHP'dir. CHP, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş ve bu ilkesinden tarihi boyunca taviz vermemiş belki de tek siyasi partidir. Bunun için barolarımıza destek vermeye devam edeceğiz. İktidar, baroları kendi istediği gibi yönetemediği için parçalamak ve itibarsızlaştırmak derdine düşmüştür. Bu yolda verilecek her mücadelede, İzmir baromuzun yanındayız." dedi.

AYDIN ÖZCAN: KURULUŞUMUZDA KUVAYİ MİLLİYE RUHU VAR

Sözlerine, yeni seçilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Yönetimini tebrik ederek başlayan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Baromuzun kuruluşunda ve ruhunda Kuvayi Milliye ruhu vardır. Kurucularımız Kuvayi Milliyecilerdir" diyerek şunları söyledi.

Baroların isimlerinin başından Türk ifadesinin çıkarılması ve bu yönde yapılan açıklamalarla başlatılan söylemlerin hiç birini hak etmiyoruz. Sadece demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan barolarımızın güçlü kurumlar olması, Türkiye'nin de daha güçlü olması anlamına gelir. Duruşumuz çok net.Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini sonuna kadar savunan bir baro olarak ,her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Baro olarak bizim gibi düşünsün veya düşünmesin her kurumla görüşüyoruz. İzmir'deki STK'larla çok iyi diyaloglarımız var. Barolar sadece bir meslek örgütü değildir. Bulunduğumuz kentlerde ve ülkemizde anayasal düzen, hukukun üstünlüğü ve toplumsal barış için çok önemli sorumluklar üstlenmekteyiz. Bu sorumlulukla, temsil ettiğimiz ve savunduğumuz değerler için mücadeleye yılmadan devam edeceğiz "dedi.

Editör: Haber Merkezi