Geçtiğimiz günlerde Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker'in görevi bırakmasının ardından partinin başına Önder Aksakal gelmişti. Genel Başkan Aksakal'ın göreve gelmesinin sonrasında ise Parti Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda tüm Türkiye genelinde parti örgütlerinin yeniden yapılandırılması kararı alındı. Yeniden yapılandırma kapsamında DSP İzmir İl Başkanlığı'na Karşıyaka İlçe Başkanlığı görevini yürüten Aygül Karahan atandı.

Karahan düzenlemiş olduğu basın toplantısında göreve atanması hakkında açıklamalar yaptı.

"İzmir ilklerin şehridir. İzmir yeniliği, çağdaşlığı ve özgürlüğü benimsemiş, dayatmanın her zaman karşısında olmuş bir şehirdir. Bu anlamda bizlere çok iş düşmektedir." diyen Karahan şunları söyledi: "Bu onurlu göreve atandıktan hemen sonra ilk iş olarak parti il binamızı tutup gerekli  temizliğini ve boyasını yaptırıp, tüm mobilya ve ihtiyaç olan eşyalarını alarak yeni il binamızı hizmete soktuk. Çok kısa sürede de parti meclis üyelerimizle birlikte; İzmir siyasetine yön verecek ve İzmir siyasetinde gündemi belirleyecek olan  yeni İl Yönetim Kurulunu oluşturmuş bulunmaktayız.

Bu bilinçle en kısa sürede ilçe örgütlerimizi revize edip, otuz ilçesiyle birlikte tek vücut olmuş bir Demokratik Sol Parti olarak yerelde İzmir’in;  alt yapısından  bir türlü çözülemeyen ulaşımına, körfez kirliliğinden  çevre kirliliğine kadar; Genelde ise ilk İktisat Kongresinin Yapıldığı il olan İzmir’in ekonomik ve ticari anlamda her geçen gün kan kaybettiği, sanayisinin her geçen gün yok olduğu, turizm’inin kötüye gittiği, her geçen gün her anlamda Egedeki illerden geriye düştüğü, bir kimliğinin bile oluşamadığı, sağlık alanındaki büyük nimetlerden yararlanamadığı bir şehir halinden çıkarılıp; sloganlarda kalan öncü şehir İzmir’in gerçekleşmesi için tüm örgütlerimizle sahada çalışan, yapıcı eleştiri getiren,  proje üreten, alternatif sunan bir Demokratik sol siyasetini,  ortanın solunu tekrar inşaa etmek  üzere oluşturulan yeni yönetimin Öncelikle ülkemize, İzmir’imize, Partimize ve İzmir siyasetine hayırlı olmasını diliyor, İl başkanlığı görevine atanmamda desteğini esirgemeyen tüm Parti Meclis Üyelerime ve İlçe  Başkanlarıma, örgütümüzün her kademesindeki dava arkadaşlarıma teşekkürü bir borç  bilirim."

Editör: Haber Merkezi