ASYA YAŞARİKİZ/ İZ GAZETE- HDP Diyarbakır, Mardin ve Van’da başlattığı Demokrasi Nöbeti’ni İzmir’e taşıdı. Öğlen saatlerinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bildiri dağıtarak kayyumlara karşı durma ve dayanışma çağrısı yapan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve Muş Milletvekili Şevin Çoşkun bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte halka seslenen Kemalbay, “Barış ve adalet mücadelemizi yükseltiyoruz. Türkiye’de Anayasa ayaklar altına alınıyor. Biz bu tabloyu değiştirmek istiyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak Türkiye’de barışın inşa edilebileceğini halkların barış içinde yaşayabileceğine inanıyoruz” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yürüyüşün ardından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan milletvekilleri polislerin kalkanlı çemberi içine alındı. Etrafları çevrilen milletvekillerinin yurttaşlarla iletişim kurması engellendi. Oturma eylemine geçen milletvekilleri ablukaya tepki gösterdi. Musa Piroğlu, oturma eyleminde yaptığı açıklamada “31 Mart ve 23 Haziran’da yan yana geldiğimiz gibi yaşadığımız saray zorbalığına karşı sarayın zulmünü durdurmak için yan yana geldik. Bu yan yana geliş sadece Mardin’de, Diyarbakır’da, Van’da olmadı. 23 Haziran’da İstanbul’da sandıktan galip çıkanlar aslında sarayın zulmüne karşı omuz omuza yan yana gelenlerdir. O gün yan yana gelişin koşulları bugün olduğu gibi devam ediyor. Sandıkta omuz omuza gelenlerin sandığın sonuçlarını omuz omuza koruması gerekiyor. Biz irademize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bilinsin ki saray yıkılana kadar mücadele edeceğiz. Bilinsin ve duyulsun ki ülke halkları, emeğin sahipleri, kadınların ve çocukların özgür yaşadığı bir toplum yaratana kadar, özgür ve demokratik bir ülke kurana kadar mücadeleye ve direnmeye devam edeceğiz. Kayyumlara sessiz kalmak İzmir’de iktidarın taleplerine teslim olmaktır. Teslim olmayacağız, direnmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki biz kazanacağız.

Editör: Haber Merkezi