TUGAY CAN / YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - İzmir Emek ve demokrasi Güçleri tarafından sürdürülen ve YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal yönündeki kararını protesto etmek için gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti'nin 5. gününe girdi. 
İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in Demokrasi Nöbetinin 4. gününde İzmir'in seçilmiş belediye başkanlarına yaptığı çağrı sonrasında Demokrasi Nöbetine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da katıldı.

 

Demokrasi Nöbeti'nin 5. gününde Ayrıca DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız da hazır bulundu.  Saat 8'de başlayan Demokrasi Nöbeti'nde YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptali yönündeki kararını protesto etti. Kalabalık şarkı ve türküler eşliğinde YSK'nın kararına tepkilerini dile getirdiler. Kalabalığın Çav Bella ve Athena grubunun 'Her şey güzel olacak' parçasını büyük bir coşku ile söylediği dikkat çekerken Demokrasi Nöbeti'ne 5. gününde katılımın arttığı gözlemlendi. Kalabalık 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı.
Soyer ve Arda'ya teşekkür eden İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel "Güç verdiler. Çok teşekkür ediyoruz." dedi. Demokrasi Nöbeti’ne ayrıca Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Milletvekili Ednan Arslan sonradan katılım gösterdi.  Demokrasi Nöbeti’nin sonunda konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Demokrasi Nöbeti’nin her Cuma saat 18:30’da Eski Sümerbank önünde yapılacağını söyledi. 

PAZARTESİ GÜNÜ SOMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİCEKLER

İzmir Tabip Odası adına konuşan Lütfi Çamlı ise yaptığı açıklamada 13 Mayıs Pazartesi günü Soma Katliamı’nın yıldönümü sebebiyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması düzenleyeceklerini açıkladı.

‘DEMOKRASİ SEVDALILARI DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMAK ZORUNDA’

Demokrasi Nöbeti’nde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir Barosu’nu YSK’nın kararının ardından hızlı bir refleks gösterdiği için kutladığını ifade etti. Soyer, “İzmir Barosu hukuk dışı bir karar karşısında en hızlı kararı verdi. 31 Mart zafer değildi ama demokrasiye umut oldu. Bu umut sönmez. Bu topraklarda her şey güzel olacak. Bu günden sonra demokrasi sevdalıları dayanışma içerisinde olmak zorunda. Bundan sonraki süreç içerisinde yumruk olmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise yaptığı konuşmada “Yaşadığımız süreç utanılacak bir süreç dünya tarihinde sanırım örneği yoktur. Demokrasi tarihimize kara bir leke olmuştur. İzmir Barosu’na duyarlılığı için teşekkür ederim.” diye konuştu.

‘İZMİR BİR KALEYDİ’

Adalet Yürüyüşü sırasında İzmir’den olduklarını söyledikleri için dışarıdan gelenlerin kendilerini olumlu karşıladıklarını belirten Arda, “İyi ki varsınız, İzmir bir kaleydi. Biz kaleyi teslim etmediğimiz için İstanbul ve Ankara geri alındı.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi