İz Gazete - 7 Haziran seçimleri öncesinde yüzde 10 seçim barajını geçme motivasyonu ile çalışan Halkların Demokratik Partisi'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, o dönem seçim öncesi gerçekleştirdikleri son grup toplantısında üç kez tekrarlayarak seçim çalışmalarının sloganı olarak ilan ettiği 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' sloganı, hem 7 Haziran seçimlerinde hem de o günden bu güne toplumun çok farklı kesimlerince kabul gördü.

Siyasi iktidarın 'başkanlık sistemi' arzusunu referanduma kadar getirdiği bu günlerde ise 'hayır' cephesinde siyasi yelpazenin çok farklı renklerinin birden çalışması sürüyor. İzmir'in çalışkanlığı ile tanınan siyasi figürlerinden CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır'ın, Urla'da yürüttüğü referandum çalışmalarına dair fotoğrafları 'Seni Başkan Yaptırmayacağız' sloganıyla paylaşması dikkat çekti.

'BİRİSİ BAŞKANLIK PEŞİNDE'

Urla'da emekçilerle buluşan ve işsizlik oranlarına dair açıklamalar yapan Bayır fotoğrafları sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: "Urla İlçe Başkanımız ve Örgütümüzle birlikte, Balıklıova'da Hayırlı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu anayasadaki hiçbir madde; Alınteri döken, emeğinin karşılığını almak isteyen üreticimize katkı sağlamayacak. İşsizlik son 7 yılın en yüksek seviyesinde, birisi Başkanlık peşinde.#SeniBaşkanYaptırmayacağız #Hayır"

Bayır'ın bu paylaşımı kısa sürede büyük ilgi topladı.

Editör: Haber Merkezi