DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞINA TEPKİ YAĞDI

Demirtaş'ın sürpriz adaylığına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sert tepki gösterdi. Özel, “Biz onun referandum sürecinde yaptıklarını iyi biliyoruz. Öğrenince dilim, nutkum tutuldu. O'na gerekeni yapacağız” dedi.


Egedesonsöz’e konuşan Özel, “Adaylık başvurusunu duyduğumda, öğrendiğimde nutkum adeta dilim tutuldu. Bu kadar da olmaz. Sen, çağdaş, aydın İzmirli işadamlarının paraları ile yıllarca başkanlık yapacaksın sonra da seçimde odayı AKP’ye peşkeş çekip gideceksin. Biz kendisinin referandum sürecinde hükümetin lehine verdiği gazete ilanlarını çok iyi biliyoruz. Bunları unutmadık. AKP’nin İzmir’i almak isteyen belediye başkan adayları, milletvekilleri odanın binalarını, tesislerini bunun zamanında seçim ofisi gibi kullanmadı mı? Bu yaptıklarını herkes görmedi mi? Bir vatandaş olarak kendisini CHP’den aday olmaya layık görmüş olabilir. Buna elbette bir şey diyemeyiz. Ama şunu bilsin ki yetkili kurullarımız ona hak ettiği muameleyi yapacak ve gereken ilgiyi kesinlikle gösterecektir” dedi.

GEREKENİ YAPACAĞIZ!
 

Özel, Demirtaş’ın ticaret ve siyasi duruş açısından zafiyetleri olduğunu da belirtirken, “Kendisi bu başvuruyu hangi yüzle yapıyor bilemem. Bunu kendisine nasıl yakıştırıyor o da ayrı bir durum. Ne yazık ki İzmir Ticaret Odası’nın başkanı olarak ne seçim sürecinde ne de ondan önce dik duramadı. Sonra da gidip gereken servisi ilgili yerlere yaptı. Kendi elleriyle odayı teslim eden zihniyet, dik duramayan bir şahsiyet İzmir’i TBMM’de mi savunacakmış? Onu yapamayan bunları nasıl yerine getirecekmiş? Biz kendisine gerekeni yapacağız ve tüm kamuoyu da bunu görecek” diye konuştu.


VEKİLLERDEN TEPKİ

Geçmiş yıllarda iktidara yakın pek çok hamlede bulunan Demirtaş’ın İzmir 1’inci Bölge için müracaatta bulunması sonrasında CHP İzmir Milletvekilleri Ali Yiğit ve Tacettin Bayır açıklamalarda bulundu.

Yiğit, “Ekrem Demirtaş’ın CHP aday adaylığı için başvurduğunu öğrendik. Ben bugüne kadar pek ihtimal vermiyordum. Şu ana kadar da CHP’nin ne üyesi oldu ne de yanında direk durdu. Ama sonuçta bugün CHP’nin aday adayı… Dün ticaret odasında arkasında durduk, çünkü karşısında AKP’nin projesi olan aday vardı. Bundan dolayı karşı tarafa oy atmadım. CHP öyle büyük bir parti, herkes gelip aday olabilir. Ama bu partiye yıllarca emek vermiş, günlerini geçirmiş insanlar var. 120’ye yakın aday adayımız var. Onlardan Ekrem Bey’e pek sıra geleceğini düşünemiyorum. Tabi takdir genel başkanımızın, MYK ve PM’nin ama böyle bir ihtimal vermiyorum. İzmir’den arayan kızanlar oluyor. Geçmişte CHP’nin içinde yer almadı. İnsanlar sayfalarca gazete ilanı verişine tepkiyi dillendiriyorlar. İnsanlar kızmakta haklı olabilirler. Aday adaylığı sonuçta kendi iradesidir. Hiçbir zaman üye değildi. Yeni üye olmuş başvurmuş. İnsanlar yıllarca koşturuyorlar milletvekili oluyorlar. Bu kadar kolay değil” dedi.

Bayır ise, “Ekrem Bey bulunmaz Hint kumaşı mı? Bizim için partinin iktidar olacağına inanmış herkes milletvekili aday adaylığına başvurabilir. Ekrem Bey de bunlardan birisi. Ama zannediyorum Ekrem Bey’in bir şeye daha ihtiyacı var. Benim kişisel görüşüm dokunulmazlık için müracaat ediyor. Çünkü bu ticaret odası meselesindeki son dakikada çekilişine bir anlam vermemiştim. Sormuştum; ‘niye son gece çekiliyorsun?’ demiştim. Bu sorunun cevabı şimdi ortaya çıkıyor. Bu benim kişisel görüşüm. ‘Afrika’da Türk okulu açanların elini öperim’ demişti. FETÖ muhabbetine tartışmıştık. Atatürk’ü eleştiren Fethullah’ı öven ifadeler kullanmıştı. Ben de mecliste çıkıp ‘125 yıllık ticaret odasını bir cemaat örgütünün arkasına takmaya utanmıyor musun?’ diye bir konuşma yapmıştım. Beni daha sonra Fethullah Gülen’in Amerika’daki sitesinde kırmızı listeye almışlardı. Herhalde bu işlerde üzerine gelineceğini düşünüyor ki dokunulmazlık zırhına ihtiyaç duymuş” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi