Gizem TABAN/İZ GAZETE- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Çankaya semtinde bulunan tarihi belediye binasında gerçekleşen ziyarette Davutoğlu’na kurmayları da eşlik etti. Başkan Soyer’in makamında yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Başkan Soyer, Davutoğlu’na zeytin fidesi hediye etti. Görüşmenin ardından Genel Başkan Davutoğlu ve Başkan Soyer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘HEPİMİZE UMUT OLDULAR’

Ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bugün Sayın Başbakanımızı İzmir’de misafir etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bize vakit ayırdıkları için kendisine minnettarım. Hepimize umut oldular. Çok mutluyuz ve çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

SOYER’E TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Başkan Soyer’e misafirperverliği için teşekkür eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Teşekkürüm; güzel, zarif misafirperverlikleri için… Tebriklerim ise; bu güzel, tarihi binada hizmet verme kararı almış olmalarından dolayı… Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli mekanlardan birisi o şehrin belediye başkanlıklarıdır. Tüm dünyada böyledir. Maalesef bizde daha büyük binalar merakı dolayısıyla son yıllarda tarihi binalarda hizmet ifa etmek biraz ihmal edilir oldu. Güzel İzmir’imize yakışan 150 yıllık bir binada bizi ağırladığı için teşekkür ediyorum. İzmir, ufuk şehrimizdir. Türk Milletinin denizle buluşmasının, bir kısrak başı gibi Akdeniz’e uzanan şehirdir. Modernleşmemizin eksen şehridir. Cumhuriyetimizin kuruluş şehri, İstiklal Savaşımızın kurtuluş şehridir.  Demokrasimizin doğduğu şehirdir. Önümüzdeki dönemlerde de İzmir’in hak ettiği yeri almasının hem İzmir’e hem ülkemize büyük katkı yapacağı inancındayım. Başbakanlık ofisini geçmişte buraya açarken İzmir’i siyasetin merkezi haline getirme düşüncesiyle yapmıştık. Önümüzdeki dönemde İzmir yine siyasetimizin yönlendirici, ufuk şehri olacaktır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Kemeraltı başta olmak üzere tarihi mekanları konuştuk. O mekanlarda yaptıkları düzenlemeler, koruma faaliyetleri her türlü takdirin üstünde… Ayrıca kırsal kesimde uyguladıkları projelerden bahsettiler. Kırsal kesimi kalkındırarak İzmir’in interlandını güçlendirmesi gerçekten çok güzel hizmetler... Çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘İZMİR AŞIĞIYIM’

Görüşmede hangi konuların konuşulduğunun sorulması üzerine ise Davutoğlu, “Türkiye’de siyasette psikolojik bir değişim yaşanması gerekiyor. Bu psikolojik değişimin odağı da siyasi liderlerin birbirlerine nezaketle, güzel üslupla ve ortak bir kader bilinciyle yaklaşması… Bütün bunları konuştuk. Siyaset sadece Ankara’da şekillenmiyor, yerelde siyaset ne kadar demokratik ve zarif bir nitelik kazanırsa siyasete bu yansır. Tüm bunları paylaştık ama asıl odağımız İzmir’di. Ben bir İzmir aşığıyım” açıklamalarında bulundu.

‘KORUNMASI ESASTIR’

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına olanak sağlayan yönetmelik hakkında değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu, “Doğal ortamın ve Türkiye’nin ekolojik zenginliklerinin korunması konusunu tabii ki konuştuk. Zeytinliklerin rant alanı olarak görülmemesi gerekir. Asırlarca tarihe sahip zeytin ağaçlarımız var. Bütün bunların korunması gerekir. Geçen yıl yangın dolayısıyla çok fazla zeytinlik kaybettik. Bu memleketin artık daha fazla zeytinlik kaybetmeye tahammülü yok. Ümit ederiz bu yanlıştan dönülür ve o yasada gerekli düzenlemeler yapılır. Bu bir ekolojik zenginliktir, sadece zeytin üreten bir ekonomik zenginlik değildir. Temelde bunun korunması esastır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi