VEDAT ARAZ/ İZ GAZETE - Aynı zamanda bir siyasetçi olan İlhan Dal, siyaset ile sanatın ortak noktaları olduğunu ifade ederek,"Sanat ile siyasetin ortak noktası insana hizmet. Ama ne var ki siyasetçilerin bazen dogmaları ve tavırları olabilir ama sanatçının böyle tavırları yok. İnsanın hayal dünyasını açmaya yönelik hareketleri olur sanatçının. Ama sanatı takip eden siyasetçi de fark yaratır. Ben de fark yaratmak istedim. Siyasetçinin sadece siyasetle ilgili olmadığını aynı zamanda sanat, spor gibi benzer şeylere ilgi duyabileceğini göstermek istedim" dedi.

'KADINA ŞİDDET GİDEREK SIRADANLAŞIYOR' 

Kadın cinayetlerinin giderek artmasına yönelik konuşan İlhan Dal, "Kadına şiddet konusu öyle bir hal almaya başladı ki giderek sıradanlaşıyor ve ben bundan korkuyorum. Mesela Güneydoğu ve Doğu bölgesindeki şehit haberlerini kahvaltı yaparken ya da akşam yemeği yerken her ne kadar boğazımıza düğümlense de zamanla sıradan bir haber gibi alabiliyorduk, artık kadın cinayetlerini de böyle alıyoruz ki bu çok rahatsız edici. Ayrıca kullanılan eril dili de tepkiliyim. Kadın dediğin kahkaha atmaz, hamileyken sokağa çıkmaz, çalışmaz gibi cümleler beni rahatsız ediyor. Bugün iktidar sahipleri, bunu çözebilecek olanlar daha farklı bir dil geliştirebilirler. Bu konuda da inanılmaz ihmaller var, hem yargıda hem hukukta. Eğer böyle devam ederse maalesef şikayetimiz devam edecek" dedi. 

'YEREL YÖNETİMLER SANATI YÜK GİBİ GÖRMEMELİ' 

Siyasete dönemsel bir sorumluluk olarak baktığını ifade eden Dal, "Yapabileceğimi düşündüm çünkü ben de bu kentte yaşıyorum. Projelerim var, katabileceklerim var gözüyle bakıyorum. Bu bir kamusal görev. Yerel yönetimler sanatı bir yük gibi görmemeli ya da sanata yapılan harcamaya lüks gözüyle bakmamalı. Bu noktada yerel yönetimimizin politikalarına etki etmek ve katkı koymak isterim. Bu ilelebet yapacağımız bir iş değil" diye konuştu.

‘GÖREVİMİ HAKKINI VEREREK YAPMAYA ÇALIŞIYORUM’

Özel bir siyasi hedefi olmadığının altını çizen İlhan Dal, “Sözlerimin en başında dönemsel bir sorumluluk olduğunu söylemiştim. Zaman ne gösterir bilmiyorum ama böyle bir hedefim yok, bugünkü çalışmalarımı böyle bir hedefe yönelik yapmıyorum. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Beni tanıyanlar bunu zaten bilir, tanımayanlar için söyleyeyim ben bugün sadece görev aldığım yerde işimi hakkını vererek yapmaya çalışıyorum, tek amacım bu” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi