İZ GAZETE- İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, Özgür Coşkun ile Politik'iz programının konuğu olarak, soruları cevapladı.

“Siyasete girmeyip dışarda şikayet eden insanlardan çok rahatsızlık duyuyorum ama aidiyet duygusu hissettiğim bir parti yoktu. Sonra Genel Başkanımızın teşkilatlanmasıyla bu partide yerimi aldım. Gerek Gaziemir ilçedeki İYİ Partili arkadaşlar gerek İzmir’deki arkadaşlarımız açık yürekli arkadaşlarımız. İYİ Parti için iyi bir ilde görev aldığımı düşünüyorum” diyen Dağ, Hakkari’de yapılan bir kongrede çok duygulandığını çünkü Türkiye’nin bir ucuna yeni kurulan bir partinin ulaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Haftasonu yapılan Kongreyi de değerlendiren Dağ, “Sosyal mesafeye dikkat ederek bir kongre gerçekleştirdik. Coşku çok yüksekti. Rekabet en ince noktasına kadar hissedildi. Rekabet vardı ama en ufak bir sürtüşme olmadı. Kaybedenin olmadığı kazananın İYİ Parti olduğu bir kongre oldu” diyen Dağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e övgüler yağdırdı. “Millet bizi çağırıyor” söylemini de “Mevcut iktidarın 19 yıllık bir geçmişi var. Belli sıkıntıları ekonomik, sağlık, eğitimle ilgili, yatırımcılarla ilgili bunları dile getirdi Genel Başkanımız. Biz hazırız, Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Genel Başkanımız ‘Biz koltuk eskitmeye gelmedik, ayakkabı eskitmeye geldik’ dedi. Genel Başkanımız yeni isimlere yer açmamış olsa Uğur Poyraz belki bugün yoktu. Bu bizim partimizin genel yapısı, gençlerin önünü açmak, kadınların önünü açmak. Bu bir bayrak yarışı. Bu zamana kadar görev yapmış bütün arkadaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum Bugünden daha sonra farklı isimler gerektiğini düşünüyor Genel Başkanım ben de katılıyorum. Buna alınan olduğunu zannetmiyorum. Bu bir son değil bu bir başlangıç. Bu bir takım oyunu, oyuncuya ihtiyacımız olduğu kadar koça da ihtiyacımız var” sözleri ile değerlendirdi.

‘İLÇE BİZİM KENT BİZİM’

Dağ, “Gaziemir’de yüzde 2018’de 13,6 oy almış bir partiyiz. O zaman CHP ile ittifakın ne anlama geldiğini anlayamamıştık açıkcası. İYİ Parti'den belediye meclis üyemiz yok ama Başkan Halil Arda ile çok güzel bir iletişimimiz var. Birbirimizi destekliyoruz. Belediye meclis üyemiz olmadığı için meclisten haberimiz olmuyordu, bunu izlmeyle ilgili kendisi ile konuştum o da sağolsun çözdü. Yakınen takip ediyoruz, ilçe bizim kent bizim. Biz belediye başkanımızın yaptığı işleri desteklemeye, olabildiğince yanında olmaya gayret ediyoruz. Halil Arda Gaziemir’in yerlisi ve kolay iletişim kurulabilen biri. Şu ana kadar belediye başkanlığından talep edip olmayan hiçbir işimiz yok. İlk atandığım günde 300 üye vardı, sayımız düşüktü sayıyı 600’lere getirdik. Pandemi bizi etkiledi, faaliyetlerimizi azalttık ama ulaşamadığımız hane kaldığını düşünmüyorum. Kadın kollarımız belli etkinlikler yapıyor. Gençlik çalışanlarımız keza öyle. Esnaf komisyonumuz var. Yereldeki esnaflarla güzel bir ilişkimiz var” dedi. 

‘ÜYE OLMAK İSTEYENLERİ DAVET ETTİ’

Gaziemir’de yerel derneklerle iyi bir iletişimleri olduğunu ve kadınların Akşener’i çok sevdiklerini söyleyen Dağ, “Minumum yüzde 25 kadın kotamız var. İlçemde bu yüzde 35’lere gelmiş durumda. Geneş Başkanımızın bize açmış olduğu bu yolda yürürken çok keyifli yürüyorum. Gençlik kolalrımız çok iyi çalışıyor. Yerelde İYİ Parti karşılık bulduğunuz bir yer. İzmir’de 30 ilçeyiz, 30 ilçenin 30’nunda aynı düşündüğü söylesem yalan olmaz. Sebebi genel başkanımızından kaynaklanıyor. Biz ilçe olarak bazen yetersiz kalabiliyoruz, İl başkanımız bize destek veriyor. İyi bir dayanışma içerisindeyiz” diye konuştu.

Benim kendi payımda hayalim şu 2018 genel seçimlerinde oy oranımız 13,6. Eğer benim oy onarımı 23,6’lara 33,6’lara getirebilirsem bu benim başarım olur Benim siyasetten beklentim yok. Ben bana verilecek her türlü görevi yapmaya hazırım belirli bir hedef içinde değilim en büyük hedefim İYİ Partinin iktidar olması” din Dağ, Gaziemir için belirli projeleri olduğunu kaydetti ve Belediye Başkanı Halil Arda ile belirli istişareler yaptıklarını söyledi. AKP’nin sert siyasetini eleştiren Dağ, “Bunu kendi içlerinde yapmaları daha doğru. Yerelde siyasetçilerin daha doğru, daha birleştirici dil kullanmları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı ve üye olmak isteyen herkesi ilçe binasına davet etti.

Editör: Haber Merkezi