İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, seçime çarşaf liste ile çıkılmasının önemine değindi. Purçu, çarşaf listenin partilileri daha yakınlaştırdığını söyleyerek ‘Çarşaf liste adaleti sağladı.’ dedi. Purçu şöyle konuştu; “Çarşaf liste hem adaleti hem rekabeti getirdi. Hiç kimse küsmeyecek. Örgüt kimi istediyse oy verecek. Birbirimize yakınlaşmamızı sağlayacak çarşaf liste. Bu kongreden daha güçlü çıkacağız.”

Türkiye’nin erken seçime hazır olup olmadığı sorusunu da cevaplayan Purçu, “Türkiye erken seçimi istiyor. Bu böyle gitmez. Satmadığımız bir şey kalmadı. Vatandaşın mülkünü artık acele kamulaştırıyorlar. Yarın ellerimizden evlerimizi alacakları.” şeklinde konuştu.

'UYUMLUYUZ'

Canlı yayın konuklarından biri olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de toplumun CHP’den memnun olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Tunç Başkan liderliğinde uyum içerisinde çalışıyoruz. Son yirmi yılın en uyumlu dönemini yaşıyoruz.” dedi.

KALICI DEĞERLER

CHP İl Başkan Adayı Burak Oğuz da canlı yayın konuğu oldu. Oğuz, “Değerler üzerinde siyaset yapmak zorundayız. Kalıcı olan ilkeler, kuruluş felsefesidir.” diyerek şöyle konuştu; “CHP var olduğu sürece Türkiye’de demokrasi olacaktır, demokrasi işleyecektir. Delegelerin hür iradesine pranga vuramazsınız. Burada bugün demokrasi olacak. Kararlıyım. Delegenin önüne çıkacağız. Hem Deniz Bey hem de benim için çok önemli bir gün bugün. CHP’ye ve İzmir2e bu kongre hayırlı olsun. İzmir daha iyisini en güzelini hak ediyor.”

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, il yönetim kuruluna seçilecek kişilerin İzmir’i iyi yöneteceklerini söyledi. Ben de çarşaf liste ile çıktım diyen Aksünger, “Parti hepimizin. Partimizin iktidar olabilmesi için hepimiz elimizden gelenin en fazlasını yapmalıyız. Hem il yönetimi hem kurultay delegelerinin tereddüdü olmasın. Doğru insanlar mutlaka seçilecektir. Blok liste önerisi iktidarı zorlaştırır. Çarşaf liste iktidara yürümeyi güçlendirir. Parti içinde muhalif isimlerin yer alması daha güzel.” değerlendirmesini yaptı.”

Geçtiğimiz il kongresindeki tartışmalara değinen Aksünger, şöyle konuştu; “Başkaları bu işten bir çıkar elde etmeye çalışıyor. Kraldan çok kralcılar oluyor. Ama şimdi herkes sarmaş dolaş. Beraber oturup beraber çalışıyorlar. Adaylar sert mesaj verebilir, bir yarış da gerçekleşir. Ama sonunda İzmir için çalışırlar.”

Önceki dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise, canlı yayında yaptığı değerlendirmede geçmiş dönemlerde eksik kalanlarla yeni yol haritası belirlendiğinin altını çizdi. Heyecanlı olduğunu söyleyen Altıok, çarşaf liste ile ilgili “Tek adam iktidarına zorlandığımız bir süreç geçirdik. Anayasa değişikliği, rejim değişikliği ve dayatmalar yaşandı. Talimatlarla yasalar yapılıyor. Bunlara hep muhalif olduk. Kuvvetler ayrılığını savunduk. Şimdi, tüm bunları gerçekleştiren bir yapının bu kadar adil bir demokrasi talebinin dile getirildiği bir kongre ortamı, barışçıl düzen var mı? Yok. İstiyoruz ki, İzmir Cumhuriyet’imizin vücut bulduğu kent. Aydınlanmanın topluma geleceğe aktarmak için iktidarımızın baş şehri İzmir. Bu adaletli düzenden dayatmalara karşı çıkışların da toleransla karşılandığı bir süreç şekillendirildi. Türkiye’ye her zaman olduğu gibi Cumhuriyet’in, eşitliğin, adaletin, özgürlüklerin kentinden örnek olacağız. ” şeklinde konuştu.

Tartışmalı son iki İzmir İl Kongresi’ne de değinen Zeynep Altıok şu değerlendirmeyi yaptı; “Bugün burada tüm konuşmacıların hatta oylamasını yaptığımız çarşaf liste, blok liste tartışmalarının her ikisi safta yer alanların da ortaklaştığı tek şey, Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyecek tüm güce sahip, iktidara yürüyeceğiz. En azından buna hep birlikte inanıyoruz. Ben her zaman derim ki; Devrim ancak umut ve inanç olursa yapılabilir. Dolayısıyla biz bundan sonraki süreçte inancımızı ve umudumuzu büyüttüğümüz, pekiştirdiğimiz ve hep beraber üreterek geliştirdiğimiz bir süreci yaşayacağız. Elbette bunu somut bir şekilde görüyoruz. Herkesin ikna olduğu ve peşinde ilerlediği anlayış budur. Bazı kongrelerde küçük kıvılcımlar talihsizliklere yol açabilir. Bunun olmaması için de gerekli önlemleri aldık. Ama görüşlerimizi her zaman birbirimize saygıyla ifade ediyoruz. Cumhuriyet’in, hoş görünün, adaletin kenti İzmir’den topluma, birbirimize ve örnek olmalıyız. CHP bugün sadece kendi iç iktidarı, kongreleri için değil toplumun baskı rejiminden çıkışı için herkesin seçeneğinin herkesin talebinin arkasında koruyucu, kollayıcı yeni bir güç olarak vardır. Biz herkesin hakkını savunduğumuz, herkesin taleplerine kulak verdiğimiz, herkesin hakkını savunduğumuz bir Cumhuriyet, bir demokrasi anlayışı için kongrelerimizi yapıp kendimizi yeniliyoruz. Dolayısıyla da iç tartışmalar meşrudur, kavgalar gayri meşrudur ama çok seslilik her zaman en meşrudur. Çok sesliliği savunacağız ve böyle şekillendireceğiz. Seçimlerdeki başarımı büyütmeliyiz. Kongrelerle bir adım ileriye gideceğiz. Yerel yönetimlerdeki başarımızı bir fırsat alanı olarak görüyorum. ”

Editör: Haber Merkezi