DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü İzmir’deki tüm ilçelerde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıldığı etkinliklerde demokrasi, özgürlük ve mücadele vurguları öne çıktı.

BAĞIMSIZLIK VURGUSU YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı Zafer Bayramı nedeniyle Konak SGK önünde toplanıp tarihi Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Ellerinde illerin ismi ve plaka numaralarının yer aldığı dövizleri taşıyan CHP’lilere Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da eşlik etti.

Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık vurgusu yaparken “Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde 'Kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe' aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır” dedi.

 ‘İKTİDAR HALKA SAYGI DUYARAK…’

Gruşçu “Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hâkim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. 'Ya istiklal ya ölüm' diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir” diye konuştu.

‘CUMHURİYETÇİLERİN VAZGEÇTİM DEME LÜKSÜ YOKTUR’

Konak İlçe Başkanı Gruşçu, “Bu nedenledir ki tüm cumhuriyetçilerin ve demokratların, herkes için adalet ve huzur talep edenlerin ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde, 'vazgeçtim' deme lüksü yoktur. Tek adam rejimine karşı kararlılıkla demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ülküsünü savunacak; Atatürk'ün kimsesizlerin kimsesi olarak nitelendirdiği cumhuriyetimizi demokratikleștireceğiz. Tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın; özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onurla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır 30 Ağustos. Bu zaferi kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerin kullandı.

Editör: Haber Merkezi