Derleyen: DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Semih Güğük İz Web Tv'ye konuk olarak Ceren Duman'ın sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi. CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Güğük, 31 Mart sürecinin çok yoğun olduğunu ve öncelikli hedeflerinin daha aktif bir gençlik kolları yaratmak olduğunu söyledi. Güğük ayrıca, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı söz konusu, o yüzden daha dikkatli seçimler yapmak istiyoruz” dedi.

‘ONUN SAYESİNDE HER GÜN DOLU DOLU GEÇİYOR’

Semih Güğük, CHP Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ı şu ifadelerle desteklediğini belirtti;

“Erhan Başkan çok hızlı başladı, bundan çok memnunuz. Her gün kendisi ve Buca için yeni kararlar alıyor. Belediyedeki aktif yönetim kadrosunu güçlendiriyor. Kaliteli ekip kaliteli yaşam sağlayacaktır. Onun sayesinde her gün dolu dolu geçiyor, başarılarının devamını diliyoruz. Sonuna kadar onun destekçisi ve takipçisiyiz."

‘BİR DAHA OLDUĞU TAKDİRDE KİMSE BİZİ TUTAMAZ’

Güğük, geçtiğimiz günlerde şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi, bu milletin kurucu partisidir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeye iki hediye bıraktı. Bunlardan ilki, Türkiye Cumhuriyeti ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz daha genç bir jenerasyonuz, hani derler ya, daha çok kanımız kaynıyor. Bu saldırı olduğunda daha sert tepkiler verecektik, çok öfkeliydik. Ama genel başkanımız öyle tevazu sahibiydi ki, bize sürekli sakin olmamızı söyledi ve sakin bir tavır koyduk. Ama şunu da belirteyim, bir daha genel başkanımıza böyle bir saldırı yapıldığı takdirde gençleri hiç kimse tutamaz, hiç kimse örgütlenmemizi tutamaz. Bu çok net.”

‘ÖLÜM PARMAK UÇLARIMIZA GELENE KADAR…’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradıktan sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, dışarıdaki vatandaşlara "Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz” demesine yönelik Güğük:

“Nasıl bir mesaj verdi acaba o topluluk? Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. O şehit bizim şehidimiz. Herkesten çok bizim hakkımız o cenazede bulunmak hakkımız. Benim şahsi fikrim bunun planlı bir saldırı olduğudur. Ekrem İmamoğlu’nun Maltepe mitingini engellemek için yapılmış bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Biz her zaman orada olacağız, kimse engelleyemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda belirttiği gibi ölüm parmak uçlarımıza gelene kadar Cumhuriyet’in savunucu olacağız” dedi.

Buca İlçe Başkanı ve Buca Gençlik Kollarının sembolik mazbata dağıtmasıyla ilgili ise, “Biraz farkındalık yaratmak gerekiyordu, bir şey yapmak istiyoruz ama ne diye düşünüyorduk. Türkan diye bir arkadaşımızın önerisiydi. Dedi ki ‘Başkanım sembolik mazbata dağıtalım, en azından bir farkındalık olur.” Sonrasında Buca İlçe Başkanına bunu bildirdik, kendisi sağ olsun arkamızda durdu, ‘yapın çocuklar’ dedi. 48 saat içinde örgütlendik, insanlar bu konuda o kadar hassas ki orada 500 kişi vardı ve orada binler olduk. Çok gururlu ve mutluyuz” diye konuştu.

‘HERKES HADDİNİ BİLMELİ’

Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerinin katılım gösterdiği mitingi değerlendiren Güğük:

“Kesinlikle örgütlü yapının sembolüdür. Bir gün öncesinden planlandı, bir gün sonra oraya binlerce insan geldi. Hani meydanlarda eylem yapmak yasaktı. Öyle bir şey yok. Siz bu memleketin kurucu partisinin genel başkanına dokunduğunuz anda biz oraya binlerce kişi yığılırız. Bu onun göstergesi. Biz orada sessizce durduk ve slogan attık, hepsi bu. Bir dahaki zaman bu kadar basit olmayacak, herkes haddini bilmeli” ifadelerini kullandı.

‘ÖRGÜTLÜ OLMAYINCA İNSANLAR YALNIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR’

İstanbul’da oyların tekrar sayılmasına yardım eden ve nöbet tutan vatandaşlar hakkında ise:

“17 gün boyunca Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildi, on yedi gün örgütlü olmasa biz buğun Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alamıyoruz. Siz örgütlü olunca insanlar sizinle ses çıkartıyor ama örgütlü olmayınca insanlar yalnız olduğunu düşünüyor” diye konuştu.

‘GENÇLER DAHA İYİ BİR YAŞAM İSTİYORSA ÇIĞLIK ATMAK ZORUNDA’

Güğük, son dönemlerde gençler arasında apolitik düşüncenin yaygınlaşmasına dair şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef bu gerçek, işim gereği üniversitenin bitişiğindeki mekân işletmeciliği yapıyorum, öğrencilerle iç içeyim. Onlara söylüyorum, bizim gibi memleketlerde şehitler verilerek kazanılmış bu ülkede apolitik olmak hakkınız yok. Ekimde emeği olmayanın hasatta sözü geçmez. Eğer bir şekilde aktif siyasete dâhil olmuyorlarsa hayatlarındaki kötü şeylere de şikâyet edemezler. Gençler daha iyi bir yaşam istiyorsa, bununla alakalı ses çıkarmak, bağırmak, çığlık atmak zorunda.”

‘KESİNLİKLE KATILIYORUM, İKTİDAR OLACAĞIZ’

Geçen hafta İz Web Tv’de "Doğan Beyazgül ile İzmir Notları" programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun “CHP 2023’de iktidar olacaktır” söylemine katıldığını belirten Güğük:
“İktidar bizi eleştirirken hep bu memleketi idare edecek kadromuz olmadığından bahsediyordu. Bu seçimlerde ülkeyi yönetecek kadrolarımız olacağını ispatladık. Ben de milletvekilim Özcan Purçu’ya katılıyorum, kesinlikle iktidar olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi