Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''İzmir'deki depremde 114 vatandaşımız hayatını keybetti, bin 35 insanımız yaralandı. 36 vatandaşın tedavisi sürüyor.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha allahtan rahmet diliyorum. Deprem anından itibaren arama kurtarma gibi çalışmalarda depremzedelerin tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılanmıştır. 

Bir ay içinde deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl bitmeden teslim etmiş olacağız. KYK'nın yurtlarını oraya geçmek isteyen vatandaşlarımıza hazır hale getirdik.

İzmir'de stoklardaki bin konteyneri kullanacağız. Bu sırada inşaatlarımız başlıyor. Deprem sonrasında devreye girecek afet ve acil durum planlarını sürekli güncelliyoruz. TOKİ ile başlatılan konut atılımı özel sektörün de gayretleriyle önemli bir dönüşümün gerçekleşmesini sağlamıştır. Hala dönüştürmemiz gereken 6,7 milyon konut bulunuyor. İzmir'de 1 milyon 400 bin metrekarelik alanı rezerv alanı olarak yapılacak olan konutlara tahsis ettik. İstiyoruz ki zemin sorunu olmasın.

BİR MİLYON YENİ ÜYE

Geçtiğimiz salı günü, iktidara gelişimizin 18.yıl dönümüydü. İzmir depremi sebebiyle hedeflediğimiz bir milyon fidanı toprakla buluşturamadık. AK Parti Türkiye'nin en fazla üyeye sahip partisidir. Diğer partilerinin tüm üyelerini toplayıp 3 ile 5 ile çarptın yine bize yetişemiyorlar. 

Bir milyon yeni üye hedefi ile kolları sıvadık. Bu yıl bir milyon yeni üye hedefine ulaşıyoruz.  Üye sayısı bizim için sadece bir skor değildir. Bir gönüldaş olarak görüyoruz.

Seçimlerde aldığımız oy da bir oran değildir. AK Parti'nin yerinde sayması elbette beklenemez. Biz de politikalarımız geliştirip, teşkilatlarımızı değiştirerek milletimize daha çok hizmet sunmanın gayreti içindeyiz.

Teşkilatlarımız içindeki yeni üye yarışı hayırda yapılan bir yarıştır. AK Parti'nin büyümesi Türkiye'nin büyümesi demektir. AK Parti'nin başarılı olması gözünü ve kalbini bize yönelten kardeşlerimizin umutlarının artması demektir.

18 yıl önce 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek çıktığımız yolda bugün işte bu noktadayız.

Teröristlerin benzin dökerek İskenderun'da Hatay'ın farklı ilçelerinde ormanlarımızı yaktılar. Teröristler boş durmuyor. Baktılar ki insanları öldürmekle başarılı olamıyor, sessiz, masum ağaçlarımızı yakmaya başladılar.

Salgın döneminde tüm ülkeler gıda ürünlerinde ihtiyatlı bir gümrük politikası izlerken Türkiye'nin bunun dışında kalması beklenemez. Geçen yılki sertifikalı tohum üretimimiz, bizden önceki döneme göre 8 kat artmıştır. Çiftçilerimize 2020'nin 11 ayında 17,1 milyar liralık tarımsal destek verdik. (NTV)

Editör: Haber Merkezi