TUGAY CAN / İZ GAZETE  - İzmir'de yerel seçim süreci işlemeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti'nin oluşturduğu ittifak herhangi bir adayını açıklamazken, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nde adayların ocak ayının ikinci haftasından sonra açıklanması bekleniyor.

AKP ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin ardından ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından katılımıyla gerçekeleşen toplantıda açıklanan AKP İlçe adaylarının yanı sıra Cumhur İttifakının güçsüz durumda bulunduğu 5 ilçenin MHP'ye bırakılması dikkatlerden kaçmadı.

MHP İL ÖRGÜTÜ TOPLANTIYA KATILDI

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin İzmir adaylarını bugün gerçekleşen aday tanıtım toplantısında açıkladı. Aday tanıtım toplantısına ayrıca MHP İzmir örgütünün de katılması gözlerden kaçmazken, Erdoğan MHP'ye bırakılan 5 ilçeyi de açıkladı.

Erdoğan MHP adayları olan Aliağa’da Serkan Acar, Çeşme’de Sema Aydın, Dikili’de Buğra Akın, Foça’da Serdar Mersin ve Narlıdere’de Süleyman Kocabıyık’ı destekleyeceklerini açıkladı.

CUMHUR İTTİFAKININ GÜÇSÜZ OLDUĞU YERLER MHP'YE BIRAKILDI

Öte yandan MHP'ye bırakılan Aliağa, Foça, Çeşme, Dikili ve Narlıdere'de Cumhur İttifakının 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyun düşük olduğu göze çarparken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski miilletvekili Zeynep Altıok, sosyal medya hesabından MHP'ye bırakılan 5 ilçede Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da aldığı oy oranlarını paylaştı.

Editör: Haber Merkezi