TUGAY CAN / İZ GAZETE - Mart 2019 yapılacak olan yerel seçimlere sayılı zaman kalırken, siyasi partiler adaylarını belirlemeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir’de henüz bir aday belirlenmemiş olsa da aday adaylığı sürecinde sona yaklaşılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun eski İlçe Başkanı ve Karaburun Belediye Başkan aday adayı Bülent Çumçum süreci gazetemize değerlendirdi. Çumçum, “Seçimlerde oy toplamış, halkla bire bir temas kurmuş birisiyim. Dolayısıyla on bir kişinin arasından benim dışımda birinin elinin kaldırılması halinde köy köy dolaşarak canla başla oy isteyeceğime emin olabilirsiniz” diye konuştu.

İşte o söyleşi;

Aday adaylığı sürecinin sonuna yaklaşırken, yerel seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben Karaburun’da iki dönem İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. Ben göreve geldiğim sırada yüzde 48’lik bir oy potansiyelimiz vardı. Biz çok sağlam bir ekip oluşturduk ve bu yüzde 48’lik oy potansiyelini, geride bıraktığımız iki dönemde, Cumhurbaşkanlığı seçimini baz alarak konuşursak yüzde 73’lük bir çıtaya yükselttik. Dolayısıyla Karaburun’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin durumu çok çok iyi seviyelerde. Bu seçimlerde eğer, belediye başkanı adayı olarak belirlendiğim takdirde seçim kazanmaya değil, meclis üye sayımı arttırmaya gidiyorum. Ben burada seçimi kazanacağımı zaten biliyorum. Çünkü iki dönemdir bunun için çalıştık ve halkımızın teveccühünü gördük. Şu anda örgütümüz de sağlam çalışıyor. Önümüzdeki dönemde meclis üye sayısını arttırmak, hatta hepsini almak hedefini kendime belirlemiş durumdayım. Tek amacımız rekora koşmak.

‘CHP’Lİ TÜM ADAY ADAYLARI PIRLANTA GİBİDİR’

Diğer aday adayları ile ilişkiniz nasıl?

Şu anda bildiğim kadarıyla on bir tane aday adayımız var. Bu on bir aday adayının hepsi partilidir, hepsi düzgün insanlardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuralları ve tüzüğü gereği sosyal demokratlardır. Laik ve Atatürkçülerdir. İnsanlar bazen Karaburun’un rant merkezi olabileceğine dair kaygılar taşıyorlar. Ben iki dönem İlçe Başkanlığı yapmış biri olarak şunu rahatça söyleyebilirim, on bir tane pırlanta gibi aday adayımız var. Kim gelirse gelsin Karaburun hiçbir sorun, hiçbir problem yaşamayacaktır. Tüm Cumhuriyet Halk Partili aday adaylarının hepsi pırlanta gibidir.

Geride bıraktığımız Cuma günü aday adayı arkadaşlarla bir araya geldik. AKP’nin Karaburun’da iki ya da üç tane aday adayı var. Adaylar belirlendikten sonra, AKP iki-üç kişi ile evleri dolaşırken ben on bir kişi ile dolaşacağım. Bunun çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Eminim ki diğer aday adayı arkadaşlarında hepsi çok iyi bir şekilde çalışacaklardır. Bu konuda bir sıkıntım yok. Aday adayı arkadaşlar ile birlikte sahaya çıkmak bizim için çok büyük bir avantaj olacaktır. Dolayısıyla, bununla gurur duyuyorum. Son derece heyecanlıyım. Çok iyi işler yapılacağını düşünüyorum.

Aday adaylık sürecinde son düzlüğe giriliyor. On bir kişiden bir seçilip aday belirlenecek. Siz bundan sonraki süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Karaburun’da iki dönem ilçe başkanlığı yapmış, popüler adaylardan bir tanesiyim. Seçimlerde oy toplamış, halkla bire bir temas kurmuş birisiyim. Dolayısıyla on bir kişinin arasından benim dışımda birinin elinin kaldırılması halinde köy köy dolaşarak canla başla oy isteyeceğime emin olabilirsiniz. Bu konuda hiçbir sıkıntı olmaz. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da aynı şekilde davranacağımdan hiçbir şüphem yok.

‘YEREL SEÇİMDE BİR ARTI BİR İKİ ETMEZ’

Karaburun’da rantın önüne nasıl geçmeyi planlıyorsunuz?

Karaburun ranta kurban gitmez. On bir aday arkadaşın da benim gibi düşüneceğine eminim. Benim aday olmam durumunda Karaburun’un ranta gitmeyeceğini defalarca söyledim. Ancak, benim dışımda bir arkadaşımızın da aday gösterilmesi durumunda Karaburun’un ranta açılacağını düşünmüyorum. Karaburun ile ilgili elbette projeler yapacağız. Ancak bunu halkla birlikte gerçekleştireceğiz.

Bölgeyi belli başlı üç-dört gruba ayırdım. Deniz-kum ve güneşin öne çıktığı turizm alanı. İkinci olarak organik tarım kalkınma alanı. Son olarak da hayvancılık yapacağımız bir alan. Bu alanlar zaten birbirlerine temas içerisindeler. Hepsini ayrı ayrı kalkınma alanları olarak geliştirirsek çok yararlı olacağını düşünüyorum. Herkesin korkusunun rantın gelecek olması doğru. Ancak tabi ki bölgeye insanlar gelecek. Siz belediye olarak, meclis üyeleriniz ile birlikte doğru kararlar alırsanız ve bu kararları da net bir şekilde uygulamaya açtığınız andan itibaren rant alanı ortadan kalkacaktır.

AKP ve MHP’nin oluşturacağı bir Cumhur ittifakı Karaburun’a etki eder mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimini baz alacak olursak, Karaburun’da Cumhuriyet Halk Partisi ve AKP öne çıkıyor. Eğer Cumhur İttifakı gerçekleşirse AKP ile MHP’nin oyu birleşse dahi Karaburun’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını geçemiyorlar. Ancak şunu söylemekte de fayda var. Yerel seçimlerde bir artı bir iki etmez. Dolayısıyla bu tarz bir matematiğe girmek yanlış olur.

Editör: Haber Merkezi