Ersen’in, geçtiğimiz hafta; Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi, Tire Ticaret Odası, Tire Ziraat Odası, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası, S.S.Tire Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gibi kurumlara yaptığı ziyaretlere eşlik eden Halil Çulhaoğlu, aday adaylarından Burak Alp Ersen’in yanında olduğunu belirtti. Aday Adayı Ersen; “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, değerli büyüğümüz, parti emekçimiz ve 2 dönem ilçe belediye başkan adayımız olan, eski bakanımız Halil Çulhaoğlu bizlere eşlik ettiler. Fikirleri ve siyasi tecrübeleri ile yanımızda bulunma teveccühü gösterdiği için kendimi şanslı görüyorum. Bu abimiz yanımızda olduğu sürece biz bu seçimi farkla alırız. Sağ olsunlar kendileri ilk günden beri bizi destekledikleri gibi, meclisimize girmeyi de bir teveccüh gösterip kabul ettiler. İnşallah kuracağımız Kalkınma Kurulu’nda ve Tire yönetiminde fikirleri, öngörüleri ve devlet adamlığı tecrübesi ile bize destek olacak. Ayrıca, bizlere her konuda desteğini esirgemeyen, büyüğümüz, değerli hocamız, Av. Gürol Soyuer’ in de yanımızda olduğunu görmek bizlere güç veriyor.” dedi.

"DERDİMİZ HALKLA BARIŞIK DERMAN BELEDİYECİLİK YAPMAKTIR"

Aday Adayı İnşaat Mühendisi Ersen, yaptığı bu ziyaretlerle ilgili olarak, gazetemiz için yaptığı değerlendirmede, “Tire’mizi sadece Küçük Menderes Havzası’nda değil, ülke çapında tanınan ve bilinen bir kent haline getirme hedefi ile oluşturduğumuz ‘Lider ve Marka Kent’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, sadece basit altyapı belediyeciliği anlayışı ile hedefe ulaşmayı mümkün görmüyoruz. Bu zaten yapmamız gereken zaruri bir görevdir.Asıl yapmamız gereken olaya daha kapsamlı yaklaşıp, esnafın, çiftçinin, meslek odalarının, kooperatiflerin ve halkımızın, belediye ile koordineli çalışmasını sağlamaktır. Bu şekilde çalıştığımız takdirde, hem kısa hem de uzun vadede kazanan Tire’miz olacaktır. Aday gösterildiğimiz takdirde, parti programımızı aklımızdan çıkarmayacağız.Ancak tüm Tireli hemşerilerimizin belediye başkanı olacağımız bilinciyle, Tire’nin sosyo-ekonomik yapısını güçlendirecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Bazı büyüklerimiz hala Tire halkının 1990’lardaki gibi sol-sağ ekseninde oy vereceklerini düşünüyor.

Bizim kavga ortamına değil, barış ortamına ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu bile aslında zamanın ne kadar gerisinde kaldıklarının bir kanıtıdır. Burası İzmir, burası Küçük Menderes havzası, burası Tire… Buradaki insanlar sürü psikolojisi ile hareket etmezler. Burada geçmişe baktıkları kadar, geleceğe de bakarlar. Ekmeğin sağı solu var mı? Bizim derdimiz Tire’de ekmeği büyütmek için çaba göstermek. Gençlere, kadınlara, yaşlılara, engellilere, köylüye, esnafa derman belediyecilik yapmak. Alt komşum AKP’li. Kayınpederim MHP’li. Çok yakın bir dostum İYİ Parti’li. Alışveriş yaptığım kırtasiye Saadet Partili. Bunlar ben CHP adayıyım diye oy mu vermeyecek? Ya da bu insanlar başka partiden diye ben bunlarla birlikte olmayacak mıyım? Bu anlayışlar bitti. Biz herkesin oyuna talibiz. Rozetimizden, vekillerimizden, genel başkanımızdan utanmayarak belediye başkanlığı yaptığımız gibi, tüm Tire’nin de Belediye Başkanı olacağız. Her görüşten, her fikirden insanla birlikte daha güzel bir kent hayal ediyoruz. Eşimizle, dostumuzla, akrabalarla, sen-ben bizim oğlanla belediye yönetmeyeceğiz. Bizim hayalimizdeki kent, tüm Tirelilerin ortak hayaliyle daha güzel şekillenecek.” şeklinde konuştu.

AJANS TİRE

İZMİR’DE TUNÇ SOYER’İ TÜM KALBİMİZLE DESTEKLİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarıyla ilgili olarak gazetemize çok özel bir demeç veren ERSEN, “Tüm adaylar birbirinden değerli ve ehil büyüklerimiz. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla genel merkezimiz Seferihisar Belediye Başkanı TUNÇ SOYER ismi üzerinde duruyor. Kendisini tanıdığım bildiğim kadarıyla toplumcu, halkçı, ilerici ve başarılı bir abimizdir. Başarılı olacağına inancımız sonsuzdur. Kendisini girdiği bu yolda tüm kalbimizle destekliyoruz.” ifadeleri ile TUNÇ SOYER’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını sanki önceden ilan etmiş gibi oldu.

Editör: Haber Merkezi