DERLEYEN: MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, İZ Televizyonu’nda yayınlanan Nil Kahramanoğlu ile Gündem Özel programının konuğu oldu. Çobanoğlu, İYİ Parti’nin 5. yılını doldurmasının değerlendirmesini yapan İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılını kutladı. İlçe başkanlığında 4. yılını tamamlayan Çobanoğlu, “Geçtiğimiz 5 yıl boyunca partimizi büyütmek, katılımı arttırmak ve iktidara ortak olmak amacıyla çalıştık. Bartın’da meydana gelen maden kazadan dolayı 5. yıl kutlamamızı iptal ettik. Umarım 6. yılda iktidar oluruz diyorum ve öyle de olacağına inanıyorum. Geçtiğimiz 5 yıla baktığımızda çalışmalarımızı gayet başarılı buluyorum düşünüyorum. İnşallah 6. yılımızda iktidar olacağız” şeklinde konuştu.


 

‘HIZLA BÜYÜYORUZ’

İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, 30 Ekim 2022’de İzmir’de yaşanan depremden en çok etkilenen bölgenin Bayraklı olduğunu ve bölgede seçmen sayısının 15-20 bin civarı azaldığını söyledi. İktidar vurgusu yapan Çobanoğlu, “4 yılda Türkiye’de pandemi ve ekonomik kriz gibi çok zor dönemlerden geçtik. Bunlar bizim çalışmalarımıza engel olsa da tüm engellere rağmen çalışmalarımızı sürdürdük ve hızla büyüdük. 4-5 kişiyle başlattığımız teşkilatlanma çalışmalarımızı Bayraklı’ da 2 bin 200’ün üstüne çıkardık. Sahada gördüğümüz kadarıyla partimize üye olmasalar da genel başkanımızı seven ve partimizi destekleyenleri görüyoruz. İnşallah 6. yılda da iktidar olacağız. Ayrıca depremde en çok bizim ilçemiz etkilendi. Seçmen sayımız 15-20 bin civarı azaldı. Her türlü problemin üstünden gelmeyi başarıyoruz. İnşallah birinci parti olarak da 6. yılımızı kutlayacağız” diye konuştu.

‘HALK YANIMIZDA’

İnsanların geçim ve iş kaygısından dolayı korktuklarını dile getiren Çobanoğlu, “İzmir metropolünde Bayraklı oldukça dezavantaja sahip olan bir ilçemiz. Bu bölgede bugüne kadar iktidara oy vermek istemeyen insanların CHP’ye oy verdiğini biliyoruz. Bu bağlamda katılımlara bakarsak artık İYİ Parti’nin tam merkezde duran, Türk siyasetine ciddi bir katkısı olan bir parti olduğunu ifade edebiliriz. Tam merkezde duran, herkese hitap edebilen, her kesimin oyunu alabilecek, Türk-Kürt, alevi-sünni ayrıştırması yapmayan, demokrat, kalkınmacı ve milliyetçi bir partiyiz. Bu duruşumuzla halkın teveccühünü alıyoruz. Ayrıca insanların ciddi kaygıları, korkuları var. Bundan dolayı destekleseler bile partimize katılamayan binlerce seçmenimizin olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

27 Kasım 2022’ de gerçekleşecek olan kongre seçimlerinde aday olan Çobanoğlu, “Dört yıldır inanılmaz bir çaba sarf ediyoruz. Böyle olunca da İYİ Parti’yi seçime ben götürmek istiyorum. Bu kadar çalışmanın da meyvesini almak adına aday oldum. Çalışmalarımızın da akamete uğramaması lazım. Sandık güvenliği konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Şimdi sıfırdan başka bir arkadaşın alıp da seçime götürmesi bizi zorlar. Onun için seçimlere kadar partimizin başında olmayı yeğledim ve aday oldum. İki tane rakibim var. Onlar da çalışıyorlar. Umarım partimize zarar vermeden, birbirimizi kırmadan demokratik bir seçim olur. Onlara da başarılar diliyorum” diye konuştu. Ayrıca amaçlarından bahseden Çobanoğlu, “Aramızda çok sayıda katılmış nitelikli insanlar var. O insanları yönetim kadromda görmek ve parti çalışmalarına katmayı çok isterim. Bu şekilde başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

‘SİSTEM OYLANACAK’

Sandık güvenliği hakkında konuşan Çobanoğlu, “Bayraklı’ da 705 tane seçim sandığımız var. Çok iyi eğitilmiş 705 tane sandık görevlisi ve müşahit lazım. Ayrıca seçim sürecini yürütecek seçim kadrosu lazım. Biz bu kadroyu sağlamaya çalışıyoruz. Kongre bittikten sonra eğitim verme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim günü geldiğinde soru işareti bırakmayacak şekilde arkadaşlarımızı sandıklarda görevlendireceğiz” dedi. Seçim vurgusu ve başkanlık sistemi eleştirisi yapan Çobanoğlu, “Seçimlere gelince Türkiye’nin 100. yılında bir seçim yaşayacağız. Başkanlık sisteminin getirdiği zorlukları 2018’den beri yaşıyoruz. Sağlıkta, eğitimde ve adaletteki çöküntüyü görüyoruz. Türkiye iyiye gitmiyor. Baktığımızda halkımızın refah seviyesi düşüyor. Nüfusumuzun çoğunluğu açlıkla seferber eder hale geldi. Bunun da sebebi başkanlık sistemidir. Çünkü liyakatin olmadığı ortamda bunların sağlanması mümkün değil. Biz iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek istiyoruz. O sistem döndüğümüzde problemlerin çözüleceğini düşünüyoruz. Çok önemli bir seçim olacak. Kişilerin değil de sistemin oylanacağı bir sistem olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

'BEKLENTİMİZ YÜKSEK’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal hakkında konuşan Çobanoğlu beklentilerini dile getirdi. Çobanoğlu, “Bizim beklentilerimiz çok fazla. Altyapı ve imar problemi var. Bayraklı’nın üçte birinde doğalgaz yok hatta fiber internet bile yok. Yolları düzgün değil, ulaşılamayan bir sürü mahallemiz var. Serdar Bey’le şahsi problemlerim yok ama daha net daha yapıcı halka çözüm üreten icraatlerinin olmasını isterim. Yapılması gereken çok şey var ve bu 3,5 yıllık sürede yapılabilirdi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘İNSANLAR MUTSUZ’

Üreticilerin ve hayvancılık yapan insanların sorunlarına değinen Çobanoğlu bu sorumlara İYİ Parti’nin çözüm bulabileceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sahaya inmesinin diğer başkanlar üzerinde etkili olduğunu ifade eden Çobanoğlu, “Örnek alabileceğimiz ülkeler, projeler, halkın istekleri var. Genel başkanımızı sahaya inmesi herkesi tetikledi. Diğer partiler de bizler gibi sahaya indiler. İdare kurulumuzda baktığınızda bu işin başında uzmanlar var. Bu sorunları rahatlıkla çözebiliriz. Halkın desteğine güvenine, ihtiyacımız var. İktidara geldiğimizde Türkiye’de çözemeyeceğimiz sorun yok. Üreticinin, kazanması ve mutlu olması lazım. Bu ortamı yarattığınız zaman Türkiye’de üretilmeyecek bir ürün yok. Artık insanlar hayvanların yeminin dışardan gelip gelmeyeceğini düşünüyor. Ürettiğimiz ürün 5’e mal oluyorsa 3’e dışardan alarak yanlış yaptık. Bu uygulama yıllardır böyle devam etti böyle olunca insanlar üretim yapmayı bıraktı. Köyden kente göç arttı ve insanlar mutsuz” diye konuştu.

‘DEVLET DESTEĞİ GEREK’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren Çobanoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları gayet güzel. Bayraklı haklımız asfalt çalışmalarından memnun oldu. Başkan Tunç Soyer depremzedelerle alakalı kooperatifleşme getirdi ve insanlara umut oldu. Bu çalışmalarını beğeniyorum. Daha çok şeyler yapılırdı belki ama pandemi, ekonomik kriz ve iktidarın İzmir’e karşı ayak diretmesi projeleri yavaşlatıyor. Metro, İzban ağımız genişletilmeli ve devlet desteği ile yapılsa insanların kullanabileceği yaygın bir ağ olabilirdi. Bunlar da devlet desteği olmadıkça olmuyor. Ayrıca depremden sonra hem devlet kurumları hem de bizim gibi siyasi partiler halkımızın yanındaydık. Kooperatifleşme modeli ile beraber kentsel dönüşüm şeklinde binaların yapılması başladı. Büyükşehir Belediyesi de açık destek veriyor bu konuya. TOKİ iki bölgede ayrı ayrı konuk yaptı. Bin 800 kişiye kura çekilerek evler verilecek diğer bin 800 evlere ise ne olacağı söylenmedi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi