Ülkenin içinden geçtiği her alanda yıkıcı etkileri olan bu pandemi sürecinde Türk milletinin birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasının büyük önem taşıdığını belirten İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Başkan Aytun Çıray, “Milletimiz ekonomik koşulların her geçen gün daha da kötüye gittiği bir süreçte küresel sağlık tehdidiyle mücadele etmenin yanı sıra bölücü terör örgütlerine ve medyada alenen iç savaş kışkırtıcılığı yaparak halkı kin ve düşmanlığa iten kimselere karşı da mücadele etmektedir” dedi.

Böyle bir dönemde vatandaşlara karşı ötekileştirici, ayrıştırıcı ve düşmanlaştırıcı söylemlerin, ulusun milli birlik ve bütünlüğüne büyük zararlar verdiğini kaydeden Çıray, Devleti yönetenler başta olmak üzere, millet iradesinin diğer temsilcilerinin Türk milletinin birliğini ve millet olmanın gerekliliklerini sağlamak konusunda sorumlu olduklarını hatırlattı.

KİMLERİ KAST EDİYOR

Konuyu meclis gündemine taşıyan Çıray, 28 Mayıs günü Sayın Cumhurbaşkanı’nın normalleşme süreci ile ilgili yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu ülkede ezanları susturmaya, bayrakları indirmeye, milletin vermediği gücü gasp etmeye, halka hizmet edenleri idama göndermeye artık kimsenin gücü yetmeyecek” açıklamasını hatırlattı. Çıray, ülkenin milli değerlerini ve bütünlüğünü tehdit edenlere karşı birlikte mücadele edebilmek için, hain güçlerin kim olduğunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, “Darbelerden, terörden, kaostan, sokak olaylarından medet umanlar kimlerdir? Sorusunu yönelten Çıray, şu sorularının da yanıtlanmasını istedi:

Ezanları susturmak isteyen hainler kimlerdir?

Şanlı Türk bayraklarını indirmeye çalışan alçaklar kimlerdir?

Editör: Haber Merkezi