İZ GAZETE- İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz’u anma programında yaptığı konuşmasında, “dış mihrakların ekonomik saldırıları” ifadelerine, "dış mihrakların ekonomik saldırılarına dair verileri açıklayın" diyerek somut delillerle açıklanmasını istedi. Çıray konuyu meclis gündemine taşıdı.

DIŞ MİHRAK SALDIRI VERİLERİNİ AÇIKLAYIN!

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzer ifadelerini birçok AKP’li yönetici, bakanlar ve diğer cumhur ittifakı üyeleri tarafından da sıkça kullanılarak kamuoyu tarafından ezberlendiğini söyleyen Çıray, "Bu ifadelerden, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en yüksek enflasyonu yaşamasının asıl nedeninin dış mihraklar olduğu ve Türkiye’ye ekonomik birtakım saldırılarla diz çöktürmeye çalıştıkları kastedilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının, bu söylemini hem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın objektif ve somut verileri ile bir temele dayandırıp dayandırmadığı açıklanmalıdır" dedi.

TÜRKİYE NEDEN YUNANİSTAN’A EKONOMİK SALDIRIDA BULUNMUYOR? 

Dış güçlerin ekonomik saldırıları bağlamında Türkiye'nin Yunanistan'a karşı ekonomik saldırıda bulunmayışını sorgulayan Çıray, "Mademki ülkeler kur oyunlarıyla, icra edilebilir ekonomik saldırılarla kendi milli çıkarları doğrultusunda hareket etmekte ve diğer ülkelerin ekonomilerini bozarak çıkar elde etmekteler, o halde Türkiye de milli çıkarları için aynı şekilde karşılık verebilir. Örneğin, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’ye karşı savaş tehdidine varan açıklamaları, silahlandırılmaması gereken adaları silahlandırması, Ege’de Türkiye’nin tezlerini hiçe sayarak yarattığı gerginlikler açıkça ortadadır. Ancak yandaşları tarafından dünya lideri olarak lanse ettikleri Sayın Erdoğan niçin sürekli kolay lokma olduğunu ima ettiği Yunanistan’ın enflasyonunu benzer yöntemlerle yükseltecek finansal saldırıda bulunmuyor?" diye sordu. 

128 MİLYAR DOLAR EKONOMİK SALDIRILARI PÜSKÜRTMEK İÇİN Mİ KULLANILDI?

Çıray Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti: 

Türkiye’nin finansal bir saldırı altında olduğuna dair Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi kayıtlarında bulunan objektif ve somut veriler nelerdir? 

Eğer enflasyon ülkelere karşı kullanılan bir finansal savaş aracıysa, Yunanistan’a karşı neden böyle bir karşılık verilmemektedir? 

128 milyar dolar söz konusu ekonomik saldırıları geri püskürtmek için mi kullanılmıştır? Eğer öyleyse bu saldırıları ve 128 milyar doların saldırılara karşı kullanıldığı tarihleri ve verileri açıklar mısınız?

Editör: Haber Merkezi