Cengiz Aldemir/ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Sayın Akşener’in çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. " açıklamasını yorumlayan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray İz gazeteye konuştu. Amacın Millet ittifakını dağıtmak olduğunu bunun için de FETÖ'cülerden öğrendikleri kurgu siyasetine başvurduklarını ifade eden Çıray, “Önce senaryo yazıyorlar. Sonra sözcü konuşuyor. Daimi tv katılımcılarına söyleyecekleri öğretiliyor. Oturumları meşrulaştırmak için bir muhalif davet ediliyor. Beyinler yıkanıyor” dedi.

O DEVLETİN KURULMASINI ENGELLEYİN

ABD’li bir şirketin Suriye topraklarında çıkarttıkları petrolü pazarlamak için YPG terör örgütüyle yaptığı anlaşmaya tepki gösteren Çıray, Türkiye sınırında kurulmak istenen bir PKK devletine izin vermemesini gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin yıllardır bu konuyla mücadele ettiğini, şehitler verdiğini hatırlatan Çıray, PKK-YPG’nin ABD’li bir şirketle petrol anlaşması yapmasının, o devletin zımnen kurulmuş olduğu anlamına geldiğini söyledi. Yapılan anlaşmanın terör finansmanı anlamına geldiğini ifade eden Çıray, yapılan anlaşmanın ABD’li yetkililer tarafından onaylanmış olmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Anlaşmayla PKK-İslam projesinin yeni bir aşamaya taşıdığını, Dışişleri Bakanlığının, “esefle kınıyoruz” açıklamasının bir şey ifade etmediğini ifade eden Çıray iktidara,“ Fırat’ın doğusundaki yapılan bu anlaşmayı derhal iptal ettirin. Sınırımızda bir PKK devleti kurulmasını engelleyin” çağrısında bulundu.

EYLÜL -  EKİM UYARISI

Tedbir alınmazsa sonbaharda yoğun bakım ve entübe hastalarında yoğun bir artış yaşanacağı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı uyaran Doktor Çıray, “ Bakanlığı bu sayıları şeffaf ve objektif bir şekilde kamuoyuna duyurmak yerine gizleyerek, sansürleyerek vatandaşımızı tekrar rehavete itmekte kalmıyor, aynı zamanda bilim insanlarının gerçekçi değerlendirmelerinin de önüne geçiyor. Buradan Bakan Koca’yı samimi olarak uyarmak istiyorum; bu kafayla giderlerse eylül ve ekim aylarında olağanüstü bir vaka sayısı ile karşılaşırız. Yoğun bakımda bu vakaları karşılayamazlar ve sağlık sisteminde bir çöküşle ne yazık ki hastalarımız karşı karşıya kalabilirler” uyarısında bulundu.

Ülke çapında karantina uygulaması yapılmasının önemine değinen ve yeni önerilerde bulunan Doktor Çıray, “Hangi illerimizde çok gözüküyorsa o illerin derhal dışarıdan diğer illere izole edilerek gidiş ve geliş izne bağlanması gerekir. Sınırları zamanında kapatmadık, Umre’ye gitmesi gereken vatandaşlarımıza izin verdik. Dönüşte onları karantina altına almadılar. Maç ertelemeleri en az 2 hafta gecikmeyle alındı. Bizim bu hastalıkta ülke çapında bir karantina uygulamamız gerekirdi ve bu karantinayı uygularken taksit taksit karantina şeklinde olmamalıydı” eleştirisinde bulundu.

ERBAŞ İLME VE DİNE MEYDAN OKUDU

İktidarın gecikmeli aldığı tedbirlerde bir bütünsellik olmayışının çok büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Çıray, “Okul tatillerini yapın bari dedik, 2 gün sonra uygulamaya geçildi. Cuma namazı konusunda uyardık, ellerinde kalan son şey din istismarı olduğu için dinlemediler. Bırakın dinlememeyi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma namazına giderek omuz omuza yüzlerce insanımızın olduğu bir camide, Türkiye'de binlerce insanımızı bir araya getirip, “Bir araya gelmeyin” diyerek adeta ilme ve dine meydan okudu!..” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi