Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya korona virüsünün hızını azaltacak bir öneride bulundu. Sosyal medya hesabından Bakan Koca’ya, seslenen Çıray, “Dr. Fahrettin Koca’ya değerlendirmesi için bir öneri sunuyorum: Çin'de Coronavirusun en çok görüldüğü yer olan Hubey eyaleti diğer eyaletlerden izole edilmişti. Bu yayılma hızını çok azalttı. "Eğer böyle yoğun bir ilimiz varsa" bunu da izole etmek yayılmayı büyük oranda önler” önerisinde bulundu.

UMRE TURİSTİK MERKEZ DEĞİL

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bundan böyle umreye kim gidecekse, bana sorsun, hacca gitmek farz ama, umre canın sıkıldıkça gidilecek bir yer değil, orası Antalya değil, umreyi turistik yere çevirdiniz” sözlerini paylaşan Çıray, Bakan Koca’ya, “Henüz söz verilen hiçbir Coronavirus test merkezi açılmadı. Türkiye'ye Sağlık Bakanı'nın uykusuz gözlerine bakılması telkin ediliyor. İran'da ocak ayında “Coronavirus” vakaları olduğu duyuldu, bizimkiler sınırı kapatmak için 23 Şubat”a kadar beklediler. Başta İtalya olmak üzere virüs, Avrupa’da yayıldığında, Sn Bakan hala uçak seferlerinin durdurulmasını talep etmedi” paylaşımıyla bazı konulardaki ihmale dikkat çekti.

ÇANAKKALE İMASI

Dünya ve Türkiye’de insanlığın virüs salgınıyla mücadele ettiği bugünlerde, AKP’nin Çanakkale köprüsü reklamını eleştiren Çıray, sosyal medya takipçilerine: “Bugünlerde alışılmışın dışında yazdığımı fark etmişsinizdir. Tek çare bu... Tarihi maskelemeyi böyle aşabiliriz. İnsan hayatı için yeminimin gereğini ancak buradan gerçekleştirebiliyorum. Siyasi kimliğimi unutun, siyaseti de.. Böyle bir günde tv'lerde, gazetelerde AKP'nin Çanakkale Köprüsü reklâmını doğru bulmuyorum” diye yazdı.

FETÖ UYARISI

Türkiye’nin İtalya gibi olmaması için uyarılarını sürdüren Doktor Çıray, “Az test yaptığımızı, hastaların yüzde 20'sinin hastaneye gelip tanı aldığı düşünürsek kritik eşiğe günler önce ulaşmış olmamız da olası. Hong Kong, Singapur olma şansımızı kaybettik. Bundan sonra tüm enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız” çağrısında bulundu.

FETÖ terör örgütü virüsünün sosyal medyayı sardığına dikkat çeken Çıray, “Özellikle Atatürkçü, milliyetçi ve seküler görüntü ile kamufle olup KAOS çıkartmak için YALAN yayıyorlar. DİKKAT !!!” uyarısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi