Cengiz Aldemir/ANKARA- Mitomani hastalığına yakalanmış kişilere mitoman ismi verildiğini belirten İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, "Ortada hiçbir durum yokken birdenbire yalan söyleme ihtiyacı duyan kişi ya da kişiler, hastalığın ilerlemesi ile birlikte söylediği tüm yalanlara artık kendisinin de inanmasına sebep olur." yorumunda bulundu.

ERDOĞAN'IN DAHA ÖNCEKİ İDDİALARI

İz Gazete'ye konuşan Çıray, Erdoğan'ın daha önce iddia ettiği konuları anımsattı.

İşte Erdoğan'ın iddiaları:

Yıl 2013: Gezi Parkı eylemcileri Bezmi Alem Valide Sultan Camiine ayakkabıyla girdiler. Görüntüler haftaya Cuma yayınlanacak.

Yıl 2013: Berkin Elvan için annesi ekmek almaya giden çocuk diyor. Ne alakası var? Ekmek almaya gitmemişti.

Yıl 2014: 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda paraları polis koydu. Ses kayıtları montaj.

Yıl 2014: Mavi Marmara gemisini götürenler otoriteden izin almalılardı. Otorite Türkiye’de biz isek biz zaten izni verdik.

Yıl 2016: Mavi Marmara gemisini oraya götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz?

Yıl 2015: Kızım Sümeyye Erdoğan’a ve aileme dönük suikast girişimleri var. Elimde belgeler var.

Yıl 2018: Bu kardeşinize yetkiyi verin bu faiz ve dövizle nasıl mücadele ediliyor göreceksiniz.

Yıl 2021: 13 Haziran: 1915 Ermeni soykırımı iddiasını ABD Başkanı Joe Biden’e soracağım. 14 Haziran: Hamdolsun gündeme gelmedi.

Yıl 2021: ABD ve Avrupa’da Kovid-19 aşıları parayla yapılıyor. İngiltere’de 100 sterline aşı yapılıyor." sözlerini paylaştı.

MUHALEFETİ YALANCILIKLA SUÇLAYAN ERDOĞAN

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, muhalefeti her defasında yalan söylemekle suçladığı konuşmalarında, “Yalanın egemen olduğu bir siyaset kitabımızda yok” sözlerini anımsatan İYİ Partili Çıray,  Erdoğan'ın daha önce, TBMM’deki partisinin grup toplantısı’nda “Bunlar adeta yalan makinesi. Kıyılarımız nasıl müsilajdan dolayı oksijensiz kalma tehlikesi varsa, siyasette de bir müsilajla karşı karşıyız” dediğini hatlattı. Erdoğan’ın Gezi olayları ve 17-25 Aralık sürecinde söylediği sözlerin siyaset tarihine geçtiğini vurgulayan Çıray, yalancılık konusuna dikkat çekti.

RESMİ BİLGİ VE BELGE YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada, gezi eylemleri sırasında "Camilerimizi yaktılar” iddiasını gündeme getiren Çıray,  "Sizin aracılığınızla daha önce yanıt almadığım soruları tekrar sormak istiyorum. Gezi eylemlerinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen söz konusu iddianın gerçek olduğuna yönelik herhangi bir resmi bilgi, belge veya görüntü kamuoyu ile paylaşılmadı" diye konuştu.

YAKILAN CAMİLER VE ADRESLERİ NEDİR?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın gezi eylemlerinde yakıldığını iddia ettiği camilerimizin isimleri ve adresleri nedir?

Yakıldığı iddia edilen camilerimize itfaiye ekipleri müdahale etmiş midir? Müdahale ettiyse itfaiye ekiplerinin yangınlara müdahale ettikleri yer, gün, saat kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Yangınlar sonrası camilerde oluşan hasar tespit tutanaklarını ve görüntülerini paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi