Cengiz Aldemir/ANKARA- İktidarın ekonomi politikalarını Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden eleştiren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından, "Ekmek mi, özgürlük mü, beka mı sorusunun cevabı çok açık; Biri için diğerlerinden vazgeçenler hepsini kaybederler" diye yazdı.

SURİYE SAVAŞINDAN TÜRKİYE'Yİ MUHALEFET KURTARDI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pahalılığı mazur göstermek için Suriye ve Ukrayna örneğini vererek, “En büyük hizmetimiz, Türkiye’yi bu duruma düşmekten kurtarmış olmamızdır.” sözlerini eleştiren İYİ Partili Çıray, "Hiç öyle değil. AKP, az kalsın bizi Suriye ve Irak’ta savaşa sokacaktı. Türkiye’yi muhalefetin itirazları kurtardı" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İHRACATÇILARIN SORUNUNU ÇÖZÜN

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında ahkâm kesenlerin ihracatçıların sorunlarına değinmediğini belirten Çıray, iktidarın sorununu çağrısında bulunarak, "İşlem yapan finansal kurumlar ise özellikle Rublenin yüzde 50 devalüasyonuna ilave olarak yüzde 20-25 kesintiyle işlem yapmaktadır. Bu durum ihracatçımızı batırır. İhracatçılar ülkemiz bankaları tarafından riskli kabul ediliyor. İhracatçılara kredilerinin kapatılması yönünde baskı kurulmaktadır. Rus Rublesi ve Ukrayna Grivnası ile işlemi kapattılar" uyarısında bulundu.

KULEBA'YA TEPKİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın, ‘Rusya ile müzakereye giden herkese hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihen yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum." sözlerine de tepki gösteren İYİ Partili Çıray, " Sanki Türkiye'de öldürülen Rus değil de Ukrayna büyükelçisiymiş gibi...Burası muz cumhuriyeti mi Bırakın palavrayı" ifadelerini kullandı.

SAVAŞTAKİ RUSYA RUBLESİ İLE TL EŞ DEĞER

Ülkeyi ekonomik krize sokan iktidarın ekonomik krizden çıkartacak bir anlayışa sahip olmadığını işsizlik, enflasyon ve pahalılık üzerinden eleştiren Çıray, savaşta olan Rusya Rublesi ile TL'nin aynı değerlerde olduğuna dikkat çekerek, şöyle yazdı: "Ekonomik krizde ekonomik büyüklüğümüz açısından 21. sıraya düştük. Kişi başına gelir 7 bin 800 dolar civarında. TL, savaşta olan Rusya'nın Ruble'si ile başabaş. Temel tarım ürünleri ve ihracat aramalları ithal. İşsizlik yüzde 25, enflâsyon yüzde 58, pahalılık felâket. Dünya AKP'yi istemeyecek de kimi isteyecek? Rusya savaşta olduğu için parası pul. Onu anladık hocam da, tabloda TL Ruble'nin bir üstünde. Biz neyin savaşındayız acaba?" Para-emlak yatırımı için Batı artık güvenilmez! Gö­rülüyor ki, fırsatını bulduğu an, hukuk tanımaksızın malları ele geçiriyor... Demek Batı, mevcut iktidarının icraatı yüzünden o ülkenin vatandaşlarının mallarına el koymayı ken­dinde hak görüyor…"

Editör: Haber Merkezi