Cengiz Aldemir/ANKARA - İz Gazeteye konuşan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ülke gündemini değerlendirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, korona virüs tedavisinde kullanılan Hidroksiklorokin ilaçlarla ilgili, “Hiçbir ülke pozitif, şüpheli tüm vakalarda Hidroksiklorokin ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çin’den getirilen Favipiravir’ini de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok” açıklamasını eleştiren Çıray, Bakan Koca’nın eczanelerden toplattığını söylediği Hidroksiklorokin'i hangi bilimsel verilere dayanarak toplattığını ve ne kadarını kullandığını sordu. Çıray, "New York'taki Columbia Üniversitesi'nde tedavi gören yaklaşık 1376 hastayı kapsayan bir karşılaştırmada ölüm veya entübasyon gereksiniminde azalma sağlamadı” bilgisini hatırlattı.

KİM YAPTI ACABA?

İzmir'de bazı camilerde kimliği belirsiz kişilerce çalınan 'Çav Bella' şarkısını sosyal medya hesabından paylaşan CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmasının haksızlık olduğunu belirten Çıray, “Kuvayi Milliyenin yuvası İzmir'in "gâvurluğuna" gönderme yapmak için kendilerini parçalıyorlar. Ama 2010'da Rize ve Trabzon'da Zeki Müren şarkılarını çalanları hala bulamadılar. Bu konuda sorumluluk hoparlörlerin başında olanlar, hesap sormaya kalkıyor. Yapılan tam bir provokasyondur. Bilinçli bir şekilde yapıldığına inanıyorum. Bunu yapanları ortaya çıkaracak olan iktidardır ancak hala tık yok. Kimin yaptığını bulamıyorlar mı acaba?” hatırlatmasında bulundu.

TÜRKLERİN VİCDAN VE HUKUK SINAVI

“Bizim aile 50 kişiyi götürür” diyerek ölüm tehdidinde bulunan Sevda Noyan’a tepki gösteren Çıray, “Noyan tutuklanmazsa silahlanacağım.” Demiştim. Ancak bu iki olayla ilgili şunu söylemek isterim; İnsanlar içinde sadece peygamberimiz Hz. Muhammed vicdanından büyüktür. Bizler ise ancak vicdanımız kadar büyük olabiliriz. Fındık veya mangal yürekli olmak gibi bir şey.. Yani Türkler bu defa ateşle değil, vicdanları ve hukuk ile sınanıyorlar” dedi.

RTÜK’DEN İSTİFA ETSİNLER

İktidarın RTÜK üzerinden milletin haber alma özgürlüğünü engellediğini vurgulayan Çıray, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’i istifaya davet etti. RTÜK’ün son 1,5 yılda muhalif kanallara 36 defa ceza kesmesine rağmen iktidara yakın kanallara sadece 2 defa uyarı vermesine dikkat çeken Çıray,“ Yönetmeyi bilmeyen bir grup insan Türkiye’yi yönetiyor. İktidarın tansiyon mekanizması daha çok sertleşmeye yönelmiş gözüküyor. RTÜK bu araçlardan sadece bir tanesi. RTÜK’e olan güven verdiği skandal kararlar ve cezalarla sıfıra inmiştir. Uzun bir süredir RTÜK ipin ucunu kaçırdı. Kanunsuzluğu kanunmuş gibi uygulamaya başladılar. Tarih önünde yaptıkları yanlışlarla onları baş başa bırakmayı gerektiğini düşünüyorum ” önerisinde bulundu.

PETROLÜN YÜZDE 70’İ PKK’DA

Türkiye’nin İdlib'de 59, Suriye'de 290 şehit verdiğini hatırlatan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Münbiç, Rakka, Kobani’nin, PKK'nın denetiminde olduğunu ve petrol kuyularının yüzde 70'ini elinde bulundurduğunu ABD’nin PKK'ya verdiği lojistik desteği kesilmediğini ve ABD Başkanı Trump’ın,"Sayın Erdoğan’la Kürtleri anlaştırdık" dediğine dikkat çekti.

İktidarın millet iradesiyle iktidara geldiğini ve buna saygı duyduklarını kaydeden Çıray, ülkeyi yönetemeyen iktidarın, yine millet iradesiyle gideceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi