Cengiz Aldemir/ ANKARA - Suç örgütü lideri Sedat Peker'in 107 bin kayıp silahla ilgili iddiaları İz gazeteye değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Peker'in iddialarının vahim ötesi olduğunu söyledi.

İKTİDAR FETÖ'NÜN ARAŞTIRILMASINI  İSTEMEDİ

Bu gibi iddiaların kamuoyunda daha önce de duyulduğunu ve çok sürpriz olmadığını ifade eden Çıray, 15 temmuz hain FETÖ kalkışmasından sonra kurulan ve kendisinin de görev yaptığı FETÖ Araştırma Komisyonunu anımsattı. Komisyonun başlangıçta ciddi şekilde çalışırken daha sonra sulandırıldığını söyleyen Çıray, "Gerçeklere ulaşmada dönemin hükümeti yardımcı olmadığı gibi, tam aksine engelleyici oldu. Komisyona atanan AKP'li üyelerin geçmişte FETÖ'nün kumpaslarını savunan kişiler oluşturuyordu ve komisyona seçilmeleri de manidar bir durumdu. Fetö'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak için siyasilerle ilgili istediğimiz rapor, bilgi ve belgeler bizlere yani komisyona verilmedi. Daha sonra Erdoğan, "Bu komisyon görevini tamamlamıştır"gece aslında komisyon görevini bitirmişti. Sigaranın zararları ile ilgili komisyonu süresi uzatılırken, hain Fetö'cüleri araştıran komisyonun süresi uzatılmadı. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışması maalesef aydınlatılmamıştır. Benim de içinde bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin şerhi dahil komisyon raporları tamamen ortadan kaldırılmıştır" dedi.

İDDİALAR YUKARIYI İŞARET EDİYOR

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in 107 bin kayıp silahın olduğu iddiasının vahim ötesi ve o sürecin bir devamı olduğunu belirten Çıray, ruhsatsız silah alımının devam ettiğini,  Noyan gibi sosyopatların önünü açan düzenlemeleri anımsattı. İç savaş habercisi illegal yapılanmalarla ilgili iktidarın bilmiyormuş gibi davranmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çıray, "Suç örgütü liderinin iddialarına bakıldığında hep iktidar partisinin üst düzey isimleri ortaya çıkıyor. Bütün bunlar araştırılmadıkça, savcılar harekete geçmedikçe Bu yönetim bu işlerin suç ortağı olur. Bu yönetimin sırtında bir kamburdur gibi durur bu iş. Bütün bunlar tek tek araştırılmalıdır. Allah göstermesin bu ülkede kardeş kanı dökülürse yönetenler bu an altından ebediyen kalkamaz. Paramiliter gruplarla ilgili iddialar aynı zamanda başka ülkelerin de dikkatini çekecek boyutlarda. Ve dış politikada bizim için bir tehdit aracı. O nedenle bu işe karışanlar kesinlikle cezalandırılması lazım. Türkiye'nin Venezuela, Kolombiya gibi eroin mafya ülkesi olarak anılması bizler için bir zuldür"sözleri tepkisini dile getirdi.

TBMM'Yİ AÇIK TUTMALIYIZ

AKP iktidarı durduğu sürece iddiaların üzerine gidilmeyeceğini ileri süren Çıray, 16 Nisan Yüksek Seçim Kurulu Anayasasıyla mutlak kuvvetler birliği yaratılarak, bir tek kişinin eline bırakıldığını, Erdoğan yeşil ışık yapmadıkça yargının da harekete geçmeyeceğini söyledi. Muhalefet partilerinin

Türkiye Büyük Millet Meclisini sürekli açık tutarak halka sonuna kadar oradan seslenilmesi gerektiğini vurgulayan Çıray, "FETÖ Komisyonu gibi bunu da araştırmak için komisyon kuralım ancak o komisyon gibi bir sonuç alınmazsa toplumun bu sefer muhalefete güveni sarsılır. Benzer bir komisyon geçmişte darbeler üzerine meclise kurulmuştur. O komisyon üyeleri 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'den randevu istedi, Demirel randevuyu kabul etti ve her türlü sorularına cevap verdi. FETÖ komisyonunda ne o zamanın Cumhurbaşkanını, Sayın Ahmet Necdet Sezer dahil olmak üzere geçmişte görev yapmış hiçbir kimseyi davetimize icabet ettiremedik. Sayın Sezer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin saygıdeğer Cumhurbaşkanlarından birisidir. Bu kadar mühim hadiseler karşısında sessiz kalması kamuoyu saygınlığı olan bir şahsiyet olarak yadırgadığımı da ifade etmek istiyorum."

Editör: Haber Merkezi