İZ GAZETE- Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum' açıklamasını, yorumlayan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray,  iktidarın müjdeleyeceği şeyin şark hikayesinden başka bir şey olmadığı şeklinde yorumladı.

DEFİNECİLİK BU İŞTE

Çıray, sosyal medya twetter hesabından yaptığı paylaşımda, “ Önce şunu ifade edeyim.. "Müjde" diye tam bir Şark hikayesi yazıyorlar. Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar... Definecilik bu işte... Peki aç oturulup aç kalkılan sofralar ne olacak bu akşam?” diye sordu.

AÇ KALANA BİR ŞEY YOK

Devletin müjde açıklamasının da bir usulü olduğunu vurgulayan Çıray, “Ortada COVID aşısı yok. #EYT’lilere, işçilere, doktorlara, esnafa da bir şey yok. Aç oturup aç kalkılan işsiz sofralarına hiçbir şey yok. Sizler daha ne olduğunu öğrenemeden milyonlarca $$ Borsa oyuncularının cebine girdi bile.. Devlette müjde açıklamanın da bir usulü olur” sözleriyle tepki gösterdi.

SİYASET POP GİBİ OLDU

Eski CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in, “İktidar her hafta gerçekleri unutturmak için topluma HOP(Halkı Oylama Programı) uyguluyor” sözlerini hatırlatan Çıray,” Ayasofya, Libya, Akdeniz, Biden ...hamaset gibi konuların gündem değiştiren rutin konular olduğunu vurgulayarak, “siyaset POP gibi oldu en ciddi yaşamsal konular çerez gibi harcanıp bitiyor” eleştirisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi