Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Erdoğan'ın "En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" açıklamasının bilinç altının dışa vurumu olarak değerlendirdi. Çıray “Bu sözlere doktor gözüyle baktığımda bilinç altının dışa vurumu olarak görüyorum. İnsanlar mutsuz olduğu yerlerden ayrılmak isterler. Son zamanlarda sayın Erdoğan ülkeyi 19 yılın sonunda öyle bir yere getirdi ki, kendisi bile bu sorunlarla başa çıkamamanın verdiği mutsuzluğu yaşıyor. O nedenle bu bilinç altının dışa vurumu. Yani Türkiye’nin kendisinden değil, bence içinde bulunduğu sorunlardan kaçmak istiyor. Çünkü başa çıkamaz hale geldi ve çözemiyor” yorumunda bulundu.

YANLIŞ BİLGİ VERENİ GÖREVDEN ALIN

Memur yetkilerini aşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Erdoğan’ın söylediği dil sürçmeleri ve yanlış ifadelerini düzeltmediğini söyleyen Çıray, AKP iktidarına en büyük yanlışının liyakatsizlik olduğuna vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 ocak 2021 tarihinde, “En geç bu nisan ayı sonunda yerli aşı da yapılmaya başlanacak” demişti. “Şimdi yeni bir beyanda bulunarak eylül ayı sonuna attı tarihi. Bunu ise, şimdi, “Bana bunu söyleyenlerin söylediklerini söylüyorum” şeklinde ifade ediyor. O zaman siz bu yanlış bilgileri verenleri niçin görevden almıyorsunuz? Neden o göreve layık olmayan insanlarla çalışıyorsun? Mevcut İletişim Başkanı kendi propagandasını yapmakla meşgul. Herhalde gelecekte siyasete katılmak istiyor. Hem de bir memur olmasıyla kendi bulunduğu yerdeki yetkileri aşıyor. Devasa bir binada oturuyorlar ve iletişim konusunda ne yapıyor? Sayın Erdoğan’ın bu tür dil sürçmelerini düzeltemiyorlar. Vatandaş başka anlamda mutsuz olurken, Tayyip beyin zaman içerisinde karma karışık hale getirdiği sorunlar yumağı, çaresizliğin verdiği mutsuzluk içerisindeki bu ortamda bulunmak istemediğini bir şekilde ifade etmiş” sözleriyle değerlendirdi.

VATANDAŞ İKTİDARA GÜVENMİYOR

2 Milyon insanın refah içerisinde kapanmasına karşın 80 milyon insanın çalışma halinde olduğu bir kapanmaya tam kapanma denilemeyeceğini ve kabul edilemeyeceğini söyleyen Doktor Çıray, “Vatandaş bu yorgun iktidar ve sayın Erdoğan’a olan güveninin kaybetti. O kadar çok arka arkaya birbirini tutmayan açıklamada bulundular. Sonunda millet bunların sözlerine güvenemez hale geldi. Geçinemeyen insanlar artık canlarına kıyıyorlar. Başka bir problem ise vatandaşın devlete olan güvenini kaybetmeye başlamasıdır. Bunu ABD ile yaşanan soykırımı sorununda da gördük. Artık kimse bu iktidara güvenmiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

HESAP VEREMEYEN İKTİDAR POLİS GÜCÜYLE YÖNETİYOR

Kendi seçkin sınıfını oluşturan AKP iktidarının devasa bir fakirlik ve yüzde yirmileri geçen kayıt dışı işsizlikle tam kapanma yapamayacağının görüldüğünü söyleyen Çıray, doğalgaza her ay zam yapıldığına dikkat çekti. İktidarın hala 128 milyar doların nereye gittiğinin açıklayamadığı eleştirisinde bulunan Çıray,128 milyar dolar, bugüne kadar maliyetlerle 60 milyar dolara yakın Suriye yanlış politikalarına harcanan parayı toplarsanız, sadece bu iki rakamla ortaya çıkacak miktarla, kişi başına 20 bin lira para verilebilirdi. Şimdi vatandaşından kopan bu iktidar polis ve Jandarma gücüyle devleti yönetmeye kalkıyor” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ GENELGESİ HÜKÜMSÜZDÜR

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle basına görüntü çekme ve alkollü içki yasağının anayasal ve kanuni hiçbir geçerliliği ve dayanağının olmadığının altını çizen Çıray, sözle kanun yapmanın totaliter rejimlerde olduğunu anımsattı. Çıray emniyet güçlerinin insanlara karşı aldığı tutumu da eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi