Cengiz Aldemir/ANKARA- İktidarın başarısızlığı arttıkça milletin haber alma özgürlüğünü kesmek için çareyi medya üzerinde baskıyı artırmada bulduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bunun boyutlarının artacağını ileri sürdü. Televizyonlara ve gazeteleri cezalarla önünün kesilmesi taktiğinin 12 eylül döneminde de denendiğini hatırlatan Çıray, iktidarı uyararak,“ Baskıyla hiçbir şeyi engelleyemezsiniz. Tam aksine susturduğunuz insanlar size yolun sonunu gösterecektir. Seçimle geldiniz, seçimle gideceksiniz” dedi.

TUTUKLAMALAR FETÖ KOPYALAMASI

İz gazeteye konuşan Çıray, kaçak binayı haber yapan bir gazeteyi terörle suçlayan iktidarın gücünün kalmadığını söyledi. Çıray, “ Bu tarz bir anlayış, taşları bağlayıp, köpekleri serbest bırakmaya benziyor. Bunların hiç birisi kabul edilemez. Salgına rağmen tutuklu bulunan yurtsever gazetecilerin kaçma ihtimali olmamasına rağmen içeride tutulması, FETÖ yöntemlerini akıllara getiriyor. Bu Yazdıkları konunun hiçbir şekilde suç olmadığı da ortada. Hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyorlar. FETÖ kopyalamaları iyi bir şey değil” hatırlatmasında bulundu.

SEÇİM OLSA İMAMOĞLU…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılmasına tepki gösteren Çıray, iktidarın ders almadığını belirterek, “21. Yüzyılda nereye kadar baskı yaparsınız? Bu kadar sosyal medya ve iletişim olanağı varken nereye kadar insanları susturabilirsin? Geçen gün sosyal medyayı susturmak için bir yasa girişiminde bulundular ama yapamadılar. Bugün seçim olsa farkın 1 milyon 800 bin olur. Millet yapılanları unutmaz ve seçim zamanı gereğini yapar ve yapacaktır” uyarısında bulundu.

Belediyelerin önünün kesilmesinin bir başka yanlış olduğunu kaydeden Çıray, tam tersi aktif hale getirilmesin ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Çıray, “ Zarar gören İmamoğlu olmaz, vatandaş zarar görür. Bu tür siyasi zıtlaşmaların yeri ve zamanı değildir” tavsiyesinde bulundu.

HEDEF YASAMA DOKUNULMAZLIĞI

Bu yapılanların bir gün hukuk önünde hesabının sorulacağını ifade eden Çıray, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında hazırlanan fezlekeye tepki gösterdi. Özdağ’ın meclis çatısı altında yaptığı basın toplantısının suç olmadığının altını çizen Çıray, asıl hedefin yasama dokunulmazlığını ortandan kaldırmak olduğunu söyledi. Çıray, “ Hukukun üstünlüğü ve demokrasinin tartışıldığı bir ülkede iş paranoya, şizofren durumuna geldiğini göstermektedir. Bu durum birliği beraberliği sabote eder ve bu ülkeye huzur gelmez” uyarısında bulundu.

HESAP SORULACAK

Siyasi iktidardan gelecekte hesap soracak çok şeyin olduğunu ifade eden Çıray, İktidar ve Sağlık Bakanlığı yönetimini, Türkiye çapında zorunlu karantina ile sokağa çıkma yasağı arasındaki farkı bilmemekle eleştirdi. Hesap sorulacak bir çok konunun olduğunu, bunlardan birisinin vatandaşların umre’ye gönderilmesi ve geldiklerinde önlem alınmaması olduğunu hatırlatan Çıray, “ Bir çok konuda geç kalınmıştır. Hava yolları taşımacılığı bunlardan birisidir. Yine futbol müsabakaları çok geç ertelenmiştir. Okulların çok geç kapatılması da var. Ayrıca geçen hafta sonu sokağa çıkma yasağının düşüncesizce alınan kararlarla bir skandala dönüşmesine şahit olduk. Maske dağıtımı hakeza öyle. Bunların beceriksizlikleri saymakla bitmez” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi