İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın seçim çalışmalarına destek olmak için Çeşme'ye geldi. 

Seçim çalışması için Çeşme'ye gelen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile birlikte, Musalla Mahallesi'nde düzenlenen seçim toplantısına katılan Çıray, mahallede toplanan vatandaşlara bir konuşma yaptı. 

"EKREM ORAN'IN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KUTLAMAYA GELDİM"

Konuşmasına "Nerede kalmıştık" diyerek başlayan Aytun Çıray, "Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aslında ben buraya seçim kampanyası yapmaya gelmedim. Ekrem Oran'ın Belediye Başkanlığı'nı kutlamaya geldim. Ekrem Oran'ı uzun yıllardır tanırım. Genç, dinamik, istekli ve Çeşme'ye yepyeni bir ruh getirecek çok değerli bir siyasetçidir. Ekrem bey, Çeşme gibi, bırakın Türkiye'yi, dünyanın incisi olacak bir ilçenin Belediye Başkanı olacağı için çok şanslı. Ama Çeşmeliler de şanslı. Ekrem Oran gibi inançlı, hırslı bir adayları var"

"OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARDA OLAĞANÜSTÜ SİYASET YAPIYORUZ" 

Türkiye'de, bir büyük ittifak yapıldığını, adının da Millet İttifakı olduğunu belirten Çıray, "Bu ittifakın tercümesi; Cumhuriyet ve demokrasi. Ne yazık ki, en başa, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllara döndük. O zaman kimler Cumhuriyet'e karşıysa, şimdi bir aradalar. Demokrasinin, özgürlüğün ve hukukun savunucuları ise, onlar da bir arada. Yani Türkiye'de, olağanüstü şartlarda, olağanüstü siyaset yapıyoruz. Eğer olağanüstü şartlar olmasaydı, Türkiye'de böyle bir mecburiyet doğmasaydı, kalbimin en derinliklerinde sakladığım ve en küçük bir sorunum olmayan CHP'den ayrılıp, bir başka harekete desteğe gitmezdim. CHP'nin Genel Başkanı olan değerli dostum Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak bir mutabakatımız olmasaydı, yine bağrıma taş basar, kaldığım yerde kalmaya devam ederdim" diye açıkladı.

"TÜRKİYE'DE SİYASETTE DEMOKRASİYE GEBE, 31 MART'TA HAYIRLI BİR DOĞUM OLACAK"

Siyasette halin gereği neyse onun yapıldığını ve büyük bir ittifakın kurulduğunu vurgulayan Çıray, "Eğer böyle bir ittifak kurulmamış olsaydı, bugün Antalya, Adana  tehlikede olurdu. Böyle bir ittifak sayesinde Türkiye'de birçok büyükşehiri bizim ittifakımız alacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sayın Haluk Koç ile beraber, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaş'ın seçim koordinatörüyüz. Vakit bulabildikçe İzmir'e gelebiliyorum. Geçen Gün Mansur Yavaş güzel bir söz söyledi; 'Bu defa kedi yetmez, trafolara fil girmesi lazım" dedi. 'Çeşme'den Ankara'yı ne anlatıyorsun' diyeceksiniz. Çeşme'de seçim zaten bitmiş. Ben size Ankara müjdesi veriyorum. Ama bir müjde daha veriyorum; Ekrem İmamoğlu diye biri çıktı, o da İstanbul'u alıp geliyor. Türkiye, siyasette demokrasiye gebe. İnşallah 31 Mart'ta hayırlı bir doğum olacak" diye konuştu.

"ÇOCUK İSTİSMARCISI İLE MANSUR YAVAŞ'I ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR"

Bu dönemde, hiç görülmediği kadar kirli bir siyasetle karşı karşıya olduklarını ifade eden Çıray, "Siyasetin bütün kuralları alt üst edildi. İftiralarla mücadele ediyoruz. Çeşme'ye gelirken yeni bir haber aldım; Sayın Mansur Yavaş'a iftira atabilmek için, çocuk istismarcısından şahit bulmuşlar. Bu defa Yüksek Seçim Kurulu'na, Mansur Yavaş hakkında, seçime giremez diye bir şikayet dilekçesi gitmiş. Gönderen kişi; 52 yıl hapis cezası almış, çocuk istismarcısı, her türlü ahlaksızlığı yapmış bir şahıs. Yani bunlar bu defa çocuk istismarcısından medet umdular. Her şerden bir hayır çıkar ya, Yüksek Seçim Kurulu, Mansur Yavaş'ın seçimlere girmesi konusunda engel olmadığına karar verdi" diye açıkladı. 

"EKREM ORAN ÇEŞME'DE HAYATIMIZI DEĞİŞTİRECEK"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, konuşmasını şöyle tamamladı; "Şimdiden değerli dostum, kardeşim Ekrem Oran'ı kutluyorum. Ayrıca İzmir'e yeni bir heyecan, yeni bir nefes getirecek ve vizyonuyla İzmir'i değiştirebilecek Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'i de şimdiden kutluyorum. Bana sordular, 'İzmir'de kime oy vereceksin' dediler. 'Tunç Soyer'e' dedim. 'Niye' dediler. 'Çünkü o, İzmir'de hayatımızı değiştirecek' dedim. Eğer Çeşme'de oy kullansaydım ve aynı soruyu sorsalardı, 'Çünkü Ekrem Oran, Çeşme'de hayatımızı değiştirecek' derdim."

Editör: Haber Merkezi